Már tényleg csak az űrhajó kilövő állomás hiányzik, épül-szépül Felcsút

Felfejlődik Felcsút: a kisvasút, az Aréna, a kilátó, a csónakázótó, Mészárosék étterme és megannyi látványosság mellé érkezik végre a mobil jégpálya. 

2023. november 14., 14:28

Szerző:

Tavaly már a felcsúti víztározónál uniós és állami támogatásból Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége által kivitelezett turisztikai komplexumban felállítottak egy jégpályát, Felcsút örömére. A virágzó településen már van kisvasút, új faluház, Pancho Aréna, közpénzben úszó sportklub, kilátó, arborétum, csónakázótó, híd, sporthotel, Mészáros Lőrincék által üzemeltetett étterem és most végre mobil jégpálya is lesz. Kiderült ugyanis, hogy az eredeti közbeszerzési dokumentumokban nem szerepelt jégpálya. Az Átlátszó derítette ki, hogy Mészáros Lőrincék családi cége, a Fejér B.Á.L. Zrt. csak bérelte a jégpályát a falu számára ajándékként azzal a feltétellel, hogy azt a falu fogja üzemeltetni – írja az RTL

A tél közeledtével ki is írták a közbeszerzési pályázatot, melynek eredményeként egy osztrák cég nettó 91,6 millió (bruttó 116,3 millió) forintért ők szállít le egy ugyanakkora jégpályát, mint tavaly Mészárosék. A cég gondoskodik 105 pár korcsolyáról, a korcsolyaélező gépről és 50 korcsolyabiztos gumiszőnyegről is. A Svábhegy -Neptun-Felcsút űrutazás még várat magára, ahogy arról beszámoltunk a tárgyalások már ez ügyben is folynak. 

(Kiemelt képünkön: Felcsút táblája. Fotó: MKKP Felcsút Facebook oldala)

08:10

Ahogy a tetőzés elhagyta Budapestet, a védekezés fókusza a Duna főváros alatti szakaszára, délre helyeződött át – mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az állami tévében az árvíz kapcsán.