A svábhegyről indulhatna az első Budapest-Neptun-Felcsút űrutazás

Az MKKP információi szerint a kiírtott erdő helyén épül Tiborcz István, a miniszterelnök vejének újabb villája, Ziszidisz Ziszisz Panatoisz lakóparkja és három piarista űrállomás. 

2023. szeptember 8., 14:58

Szerző:

Az egész úgy derült ki, hogy Misu kutyának nem nagyon maradt hol jelölnie, miután a Normafánál kiírtódott tízezernégyzetméternyi erdő. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt járt utána, hogy mi történik a helyszínen és arra jutottak,

hogy a Hangya út páratlan oldalán elindulhatna a 3 perces Budapest-Neptun-Felcsút űrutazás. A tárgyalások már folynak.

A kiírtott erdő helyén építkezik Tiborcz, épül 3 űrállomás és Ziszidisz Ziszisz Panatoisz lakóparkja. 

Ilyen volt: 

 Ez lett: 

A Hangya utca 30-as szám alatti épületet a Tiborcz István tulajdonában álló Bellevue Developments kft építette, amely idén  januárban Nyerges Zsolt tulajdona lett. Az építkezés a tulajdonos váltás miatt pár hónapra leállt, ám épp a napokban indult újra – írja az MKKP.

 A Hangya út páratlan oldalán Városi Gábor építész cége, a Svábhegyi villa Kft. (ami a gyakorlatban a piaristáké) városiasítja épp a kerületet, miközben épít három darab űrállomást. A Svábhegyi Villa Kft.-ben tulajdonos a Piarista Rend Magyar Tartománya, valamint a piarista rend kockázati tőkealap-kezelője, a Portus Buda is, valamint a PBG Ingatlan Kft., ami szintén a Portus Buda tulajdonában áll. A piaristák kockázati tőkealapja nem csak építkezik, Mórágyon egy gránitbányát próbáltak beüzemelni, amiről azt a tájékoztatást kapta az MKKP, hogy a helyiek tiltakozása miatt elálltak a projekttől, de a Mórágyi Gránitbánya Kft. a mai napig létezik.

Az űrállomások melletti területen építi a XII. kerületben eléggé aktív ETNA GENERAL Kft. a maga társasházait. Ez a cég építkezik a Királyhágó téren is, ahol 155 lakásos társasházat húznak fel és ami miatt nehezebb a közlekedés a Németvölgyi úton, és az Istenhegyi úton is. A cégről annyit lehet tudni, hogy 5 éve luxusingatlanokban utaznak és a tulajdonost Ziszidisz Ziszisz Panatoisznak hívják.

 (Kiemelt képünkön a tízezernégyzetméternyi erdő helyén zajló beruházások drónos felvétele. Fotók forrása: MKKP)