Már közel kétszázezren kaptak oltás Romániában

Magyarországon tegnapig 106 ezer ember részesült  a vakcinából.

2021. január 16., 19:18

Szerző:

Az elmúlt 24 órában 12.421 személy kapta meg Romániában a Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcináját – írja az Agerpres román hírügynökség a romániai közegészségügyi intézet szombati adataira hivatkozva.

Ezzel 196.090-re nőtt a beoltottak száma keleti szomszédunknál.

Az operatív törzs tegnapi online sajtótájékoztatóján Magyarországra vonatkozó, számszerűen pontos adat nem hangzott el, de a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője, Galgóczi Ágnes arról beszélt, hogy Magyarországra eddig 130 ezer ember oltására elegendő oltóanyag érkezett, és közel 106 ezren kapták meg a koronavírus elleni védőoltást.

Jelenleg két oltóanyag rendelkezik hatóság engedélyével, a Pfizer december 26. óta, a Moderna pedig január 12. óta szállít vakcinákat Magyarországra. Országszerte 25 kórházi oltóponton zajlik az egészségügyi dolgozók oltása.

 

 

12:07

A Hősök terén rendezett tüntetés vezetőjét azért büntették meg, mert a hatályos szabályok ellenére szervezett gyülekezést. A februári végi megmozduláson körülbelül ezer ember vett részt, többségük maszkot sem viselt.