Már az indulás előtt lefagyott a vállalkozásokat segíteni hivatott oldal

Délelőtt tízkor indult volna, ha elindult volna. 

2023. augusztus 1., 12:48

Szerző:

Az állam munkahelyteremtést célzó programjának regisztrációja a tervek szerint augusztus 1-én, délelőtt indult volna. A Telex értesülései szerint azonban az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. Vállalkozó Start II honlapja már 9 óra után lefagyott, és később sem tudták elérni.  

Az OFA Facebook oldalán azt írták, technikai okok miatt nem működik a regisztráció, de 10:30-ra már működni fog a jelentkezési felület, viszont 11 körül még mindig nem ment. Később arról tájékoztattak, hogy a regisztrációkat folyamatosan fogadják és nem állítják le a jelentkezéseket 1500 főnél. 

Cikkünk írásakor, 12:21-kor megnyitott regisztrációs felület még mindig 502-es hibaüzenet ír ki.  

 

Czomba Sándor, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára pár napja azt mondta, több mint ezer új vállalkozás jöhet létre az augusztus elsején induló program keretében. 

Az elképzelés szerint a sikeres pályázók a képzést követően, részletesen kidolgozott üzleti tervük elfogadása után alapíthatják meg vállalkozásukat,a kezdeti költségeikre legfeljebb 4,5 millió forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak.

(Kiemelt képünk: illusztráció. Fotó: Markus Spiske/Unsplash.)

 

Papp László, Debrecen polgármestere nem ért egyet a kormány Versenyképes Járások programjának jelenlegi formájával, ami elvonná a településektől az iparűzési adó növekményét. A fideszes polgármester szerint a gazdag városoknak támogatni kell a szegényebb települések fejlődését, de ennek van egy egészséges határa.