Majdnem agyonverték az utast a buszon, pedig csak jót akart

Úgy megvert egy békítő szándékú utast két férfi a csepeli 148-as buszon, hogy életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az eset három éve történt, most született ítélet.

2021. június 21., 11:54

Szerző:

A bíróság közleménye szerint a férfi egy társával 2018. május 7-én egy csepeli buszmegállóban úgy szállt fel a buszra, hogy nem várta meg a leszálló utasok távozását. Mindezt szóvá is tette az egyik kisgyermeket cipelő és babakocsit toló leszálló utas. A két férfi erre hangosan szitkozódott, mire csitítani próbálta őket a buszon ülő egyik utas.  Ahelyett, hogy megbékéltek volna, megfenyegették és megverték a jószándékú utast.  A bántalmazott férfi életveszélyesen megsérült.

Az egyik tettes a tavaly novemberi előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról is, őt a bíróság társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés miatt elsőfokon 5 év börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. A másik férfi esetében a bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy két kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik, súlyosító körülményként vették azonban figyelembe, hogy a tettét többszörös visszaesőként, társtettesként, garázda jelleggel és egy idős személy ellen követte el. A férfit 8 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélték. Az ítélet nem jogerős.

(Kiemelt kép: ügyészségi felvétel)

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.