Magyarországon körözik Donald Trump bukott tanácsadóját, de ez Szijjártó Pétert nem akadályozta meg, hogy találkozzon vele

2018. január 18., 12:19

Szerző:

Az emigráns szülők gyermekeként Londonban született, most éppen amerikai magyar biztonságpolitikai szakértőnek, Gorka Sebestyénnek tavaly augusztusban kellett távoznia a Fehér Házból, miután mentorát, Steve Bannont eltávolították Donald Trump amerikai elnök környezetéből. A Fehér Ház ezután figyelmeztette is az elnök védelmét ellátó Secret Service-t, hogy a biztonságpolitikai szakértőt ne engedjék be a Fehér Ház területére.

A magyar, brit és amerikai állampolgárságú Gorka szakértelme az elmúlt évben többször is kérdésessé vált, ráadásul, ahogy tizenöt évvel korábban Magyarországon, úgy az Egyesült Államokban is gond volt vele a nemzetbiztonsági átvilágítása során.

Most a Fox szakértőjeként próbál visszatérni a közéletbe, de március 21-én, hónapokkal azelőtt, hogy eltávolították az elnök környezetéből, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Washingtonban találkozott vele. Ennek a szépséghibája csak az, hogy a police.hu körözési listájából kiderül:

Gorka Sebestyént már javában, 2016. szeptember 17. óta elfogatóparancs alapján körözik lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés vádjával

– vette észre és osztotta a meg a 444-gyel a lap olvasója.

Fotó: KKM/MTI

Ez nem meglepő, hősünket 2016. január 31-én a Ronald Reagan Washingtoni Nemzeti Repülőtéren letartóztatták, miután egy 9 milliméteres Browning pisztolyt próbált meg átvinni a biztonsági ellenőrzésen. Ezt az állítása szerint a táskájában felejtette. Bíróság elé is állították miatta, és akár 12 hónap börtönre és 2500 dolláros bírságra is ítélhették volna, de végül egy vádalkuval megúszta az ügyet.

 

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.