Magyarország magyar és európai ország akar maradni

Zalaegerszeg a fejlődés útján. 

2023. december 15., 19:32

Szerző:

Gulyás Gergely, a zalaegerszegi önkormányzat évzáró rendezvényén azt mondta: 2020 tavasza óta nem tud normális mederbe visszatérni az európai élet.

Háborúk követik egymást,

„az antik hagyományokra épülő keresztény Európa elsüllyedni látszik, sokszor az az érzésünk, hogy választott vezetői tudatosan akarják a víz alá nyomni”.


Magyarország sokat tesz azért, hogy megmaradjon magyar és európai országnak. Ugyanakkor az adott település vezetőitől – polgármesterektől, országgyűlési képviselőktől, képviselő-testületektől és intézményvezetőktől – függ, milyen életet teremtenek a városokban és a falvakban, mennyire tudják biztosítani a fejlődést.


Pozitív példaként említette Zalaegerszeget, ahol szerinte kiválóan használják fel a lehetőségeket.
A városban jól látható a fejlődés, amely Balaicz Zoltán polgármester időszakát jellemzi. Benépesült az ipari park, olyan vállalatok érkeztek, amelyeket világszerte a legjobbak között tartanak számon. Országos jelentőségű gyárak és a világtechnológia élvonalba tartozó vállalkozások kínálnak jó minőségű és jól fizetői munkahelyeket. 

A zalai vármegyeszékhelyen jól hasznosult az a több mint 103 milliárd forint támogatás, amellyel a kormány hozzájárult a város fejlesztéséhez.


Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg (Fidesz-KDNP) polgármestere elmondta: a város fejlődése a külső nehézségek ellenére sem állt le.
Közös összefogással, szakértelemmel korrektséggel és őszinte kommunikációval „sikerült minden problémán úrrá lenni”. 

A hagyományok szerint az évzáró rendezvényen adták át a Zalaegerszegért-díjakat. A díjak adományozásról 1993-ban döntött a közgyűlés. Az elmúlt 29 évben 248 magánszemély és 43 szervezet vehette át a díjat. Idén tíz magánszemély tevékenységét ismerték el Zalaegerszeg-díjjal.

(Kiemelt képünk: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédet mond a zalaegerszegi önkormányzat évzáró rendezvényén 2023. december 15-én. MTI/Katona Tibor)