Nagyon látványosak a Bahart új hajóflottájának prototípus tervei, bemutatta őket a turisztikai ügynökség

2020. május 15., 16:50

Szerző:

Megérkeztek a Bahart új hajóflottájának prototípus tervei - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség

Elkészült a műszaki dokumentáció, és láthatjuk, hogy fog kinézni az új komp:

Az új komp

az új katamaránok:

Az új katamaránok

és a Bahart zászlóshajója:

Az új zászlóshajó

A 2030-ig tartó fejlesztés célja, hogy a Bahart európai színvonalú hajózási feladatokat tudjon ellátni - közölték.

Az MTÜ szerint a legrosszabb esetben 2022-ben Szántód és Tihany közt már az új kompok fognak közlekedni,

és erre az időre azt is ígérik, hogy mind a két rév, a kikötő környéke meg fog újulni. Ennek kapcsán tudatták, hogy a hajózási társaság nyilvános árverésen áruba bocsátja a rév négy darab, nem használt földterületét is, amire a partmenti önkormányzatoknak elővásárlási joguk lesz.  

Az MTÜ megrendeli az első kisméretű katamaránokat is, amik alapvetően Balatonfüred, Keszthely és Siófok körzetében fognak közlekedni.

Az MTÜ vezérigazgatója, Guller Zoltán egy podcastban beszélt arról, hogy 

a fő cél, hogy a Balaton két partja között javuljon az összeköttetés annak érdekében, hogy autó nélkül is lehessen közlekedni. 

Illetve ahhoz is fűz magyarázatot a beszélgetésben, hogy a Balatoni Hajózási társaság miért fejezi be a hajózáshoz szorosan nem kapcsolódó tevékenységeit, azaz hogy a jövőben sem kempinget, sem pedig szállodát nem működtetnek tovább.

 

 

16:47

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

13:16

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.