Magyar Péter a Nemzetbiztonsági Bizottság elnökével egyeztetett

A Magyar Péter által említett ügyeknek lehetnek nemzetbiztonsági kapcsolódásai, ezért Bizottság elnökével egyeztetett.

2024. február 20., 09:23

Szerző:

Magyar Péter Facebook oldalán számol be róla, hogy Sas Zoltánnal a Nemzetbiztonsági Bizottság elnökével egyeztetett.

Azt írja: „A magam részéről nem hiszek az ideológiai szekértáborokban, az ország mesterséges megosztásában és végtelenül szánalmasnak tartom a folyamatos ellenségképzést, amivel csak a sok megoldatlan kérdésről és a színfalak mögötti visszaélésekről igyekeznek elterelni a figyelmet.”

Azokról az ügyekről beszéltek, amelyeket Magyar Pétera Partizánnak adott interjújában említett

A Jobbik politikusa elmondta, más szemszögből és részletesen beszélték át az interjúban elhangzottakat. Sas szerint a beszélgetés megerősítette őt abban, hogy a Magyar Péter által említett ügyeknek nemzetbiztonsági relevanciája lehet, és ezekkel foglalkozni kell. A parlament nemzetbiztonsági bizottsága kedden ülésezik legközelebb – írja a 24.hu.

Magyar Péter, aki Novák Katalin és volt felesége, Varga Judit lemondásának híre után szakított a NER-rel, és az ominózus Partizánnak adott interjúban páros lábbal szállt bele a kormány vezető alakjaiba, különösképpen Rogán Antalba. Magyar kitért a válásuk körülményeire is. Állítása szerint akkoriban a Karmelita-kolostortól kapott egy ajánlatot, hogy hogyan folytassa a pályáját, de amint erre nemet mondott, megjelent az irodájában a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal és vizsgálódni kezdtek. Szerinte voltaképpen beleavatkoztak abba, hogyan váljanak el feleségével. 

Magyar Péter azt mondja, hogy leszóltak neki telefonon Rogánék 

Akár 810 millió forint kár is érhette az adófizetőket a Diákhitel Központnál állítja Magyar Péter. Varga Judit volt férje azt állította a Partizán műsorában, hogy azért távozott a Diákhitel Zrt. éléről, mert szóvá tette, hogy a kormányzati kommunikációt végző Balásy Gyula-féle cégek – a Lounge Desing, illetve a New Land Media – rossz minőségű munkát végeztek, ráadásul „a piaci árnál háromszor, olykor hatszor drágábban” számláztak. Magyar Péter 2022 nyaráig volt a Diákhitel Központ zrt. vezérigazgatója – írja a Népszava. 

„Több körben megtagadtam a megrendelések aláírását, kifizetéseket és akkor jelezték, hogy ezt nem kéne” – fogalmazott a műsorban Varga Judit volt férje. Magyar Péter szerint amikor nem akarta végül aláírni a szerződést, akkor rátelefonált Rogán Antal kabinetfőnöke, Nagy Ádám, és azt a tanácsot adta neki, hogy jobban tenné, ha a kifogásai ellenére aláírná, mire Magyar – állítása szerint emiatt – lemondott. A Népszava összesítette a Diákhitel Zrt. 2019-2022-es kommunikációs költéseit. Ebből az derült ki, hogy a társaság bruttó 971 millió forint keretösszegben rendelt meg kommunikációs szolgáltatást a Balásy-féle cégektől, így jött ki a 647 millió és 810 közötti lehetséges túlfizetés. 

(Kiemelt képünkön: Magyar Péter, Varga Judit volt férje. Fotó: Magyar Péter Facebook oldala)