Magyar Péter: Jót tenne az országnak, ha a Fidesz-DK szövetség ellenzékben erősödne

Magyar Péter folytatta az egyeztetést a Fővárosi Közgyűlésbe beválasztott pártok és civilek vezetőivel.

2024. augusztus 12., 09:13

Szerző:

Magyar Péter miután múlt héten előbb Karácsony Gergellyel, majd Vitézy Dáviddal és tárgyalt, vasárnap este Kovács Gergellyel, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnökével és egyeztetett Budapest jövőbeni működéséről. Túl sok részletet ezúttal sem árult el a találkozóról.

„Elnök úrral egyetértettünk az örök élet és az ingyen sör fontosságában, valamint abban is, hogy az országnak és a településeknek is jót tenne, ha a Fidesz-DK szövetség a jövőben az ellenzéki térfélen tudna még inkább kiteljesedni és erősödni”

– írta Facebook oldalán Magyar Péter.

A Tisza Párt elnöke azt írta, a listavezetőkkel még a nyár folyamán folytatják az egyeztetést a főváros működőképessége érdekében, de reménykedik benne, hogy a Fidesszel is sikerül majd összehozni egy találkozót.

„Remélhetőleg addigra a Fidesz is talál valamelyik jachton vagy luxus szigeten Szentkirályi Alexandra helyett egy olyan kompetens fideszes képviselőt, akinek valóban fontos Budapest és az ott élők jövője”

– írta a találkozó után Magyar Péter.

Mint megírtuk, Magyar Péter a korábbi bejelentésnek megfelelően csütörtökön egyeztetett Karácsony Gergely és Magyar Péter. A találkozó megtörténtéről a Tisza elnöke így számolt be:

„A mai napon informális egyeztetést folytattam Karácsony Gergely főpolgármester úrral. A Tisza Párt nevében a közeljövőben a többi fővárosi frakció vezetőjével is felveszem a kapcsolatot. Főpolgármester úrral még a nyáron folytatjuk az egyeztetést". 

A Főpolgármesteri Hivatal is szűkszavúan fogalmazott:

„Karácsony Gergely megkezdte a tárgyalásokat a Fővárosi Közgyűlésbe bekerült pártok vezetőivel. A főpolgármester elsőként Magyar Péterrel, a Tisza Párt elnökével egyeztetett a közgyűlésben tervezett munkáról. Az egyeztetések folytatódnak.”

A Vitézy Dáviddal folytatott megbeszélés után Magyar Péter azt írta: 

„Egyetértettünk abban, hogy Budapest működőképességének biztosítása kiemelt fontosságú, továbbá abban is, hogy az eddigi mutyik megszűntetésének elengedhetetlen feltétele a Fővárosi Önkormányzathoz tartozó összes cég vezetésének nyílt, transzparens pályázaton történő kiválasztása."

Vitézy Dávid pedig azt írta:

„Sok kérdést érintettünk, egyetértettünk abban, hogy Budapest működőképességének biztosítása kiemelt fontosságú, továbbá abban is, hogy az eddigi mutyik megszüntetésének elengedhetetlen feltétele a Fővárosi Önkormányzathoz tartozó összes cég vezetésének nyílt, transzparens pályázaton történő kiválasztása".

 

 

(Fotó: Magyar Péter Facebook oldala)

16:04

Az Európai Bizottság új javaslata a szabadban lévő közösségi terekből is kitiltaná a cigarettákat és az elektromos dohánytermékeket függetlenül a nikotintartalomtól. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a vendéglátóhelyek teraszán sem füstölhetnek ezután a dohányosok.