Magyar Péter: most kezdődik a tánc

A Magyar Hangnak adott interjút Magyar Péter.

2024. április 12., 09:00

Szerző:

Magyar Péter a Magyar Hangnak adott interjút, szerinte a drónfelvételeken 300–400 ezer embert lehetett látni a szombati tüntetésen, megérti, hogy ez a hatalomnak roppant kellemetlen. „Én ugyan békés ember vagyok, de lehet, hogy az a tömeg már kevésbé lesz békés és megértő” – fogalmazott Magyar, és hozzátette:

„biciklivel próbál a tankok között surranni, néhány golyót már bele eresztettek, de még nem találták telibe”.

„Nyilvánvaló, hogy a propaganda össztűz alá veszi a pártunkat, a választási bizottság pedig mindenféle kifogásokat emelhet, adminisztratív eszközökkel megakadályozhatja az indulásunkat. Innen is üzenem a hatalomnak: ha ezzel próbálkoznak, akkor nem 300 ezer ember fog összegyűlni a Parlamentnél”– mondta. 

„Nem véletlen, hogy a Karmelitában vasárnap szinte folyamatos volt a tanácskozás, készültek a vészforgatókönyvek. Aki követi az eseményeket, láthatja, jó ideje defenzívában vannak. És ahogy Menczer Tamásnak, a Fidesz kommunikációs igazgatójának is írtam egy hozzászólásomban: még csak most kezdődik a tánc” – mondta Magyar Péter a Magyar Hangnak, melyet a 444.hu szemlézett.

Magyar Péter: A Gyurcsány Ferenc által is támogatott Karácsony Gergelyre biztosan nem szavaznék

Sajnálja, hogy Budapest nem tudott jobb választási alternatívát nyújtani az itt élőknek, szerinte a város többet érdemelne – mondta Varga Judit NER-rel szembeszálló volt férje, Magyar Péter, amikor arról kérdezték, kit fog támogatni a főpolgármesterek közül. 

„A Gyurcsány Ferenc által is támogatott Karácsony Gergelyre biztosan nem szavaznék, de Szentkirályi Alexandrára sem, aki még életében nem beszélt ellenzéki újságíróval, illetve láthatóan semmiféle elképzelése sincs Budapestről. Vitézy Dávid a Fidesz hekkje, mindenki tudja, hogy hozzájuk tartozik, államtitkáruk is volt” – mondta Magyar, aki szerint Vitézyben nincs meg az a vezetői kvalitás, amivel egy akár oligarchákkal és pártkatonákkal erősített közgyűlést is össze tudna fogni – írja a Telex.

Az interjúban arról is beszélt, hogy nagy kérdésnek tartja, mennyit veszít a Fidesz az EP-választáson, szerinte ha 45 százalék körüli eredményt hoznak, az már kudarcot jelent, 40 százalék alatt pedig totális vereséget könyvelhetnek el. „Akkor Rogán Tóni már másnap repülne, de beleremegne az egész kormány” – vélekedett. Az EP-választáson egyébként 5-10 százalékos eredménynek örülne – írja a 24.hu.

Arra a kérdésre, hogy ez a felfokozott hangulat kitarthat-e a június 9-i választásokig, a Tisza Párt alelnöke úgy reagált, hogy szerinte „ez már egy öngerjesztő folyamat.” „Sokak számára felszabadító érzés, hogy újra van remény, az emberek elkezdtek fontos közéleti témákról beszélgetni, ötletelnek, a közösségi médiában a trollokat kidobják” – mondta. Magyar szerint erre jó példa, hogy az első nap 100 ezer önálló megtekintés volt a Talpramagyarok.hu oldalon, illetve, az első napon több mint 10 ezer ember jelentkezett aktivistának, egyesületi tagnak.

„A mostani rendezvény és a kiszivárgó közvélemény-kutatási adatok alapján óriási eredményt lehet elérni, ha a tankhadosztályokkal nem tudnak kilőni. Én biciklivel próbálok a tankok között surranni, néhány golyót már belém eresztettek, de nem találtak még telibe. Akik még úgy gondolják, gyanús ez a Magyar Péter, kérem, gondolkodjanak el, valóban az az érdeke az országnak, hogy ez a rendszer fennmaradjon? Tényleg elhiszi bárki, hogy Orbán Viktor Gyurcsány ellen küzd, az elmúlt 14 évben mégsem tudta elszámoltatni?„
- tette hozzá Magyar. Szerinte nagy eredménynek számítana, ha a júniusi EP-választáson meg tudnák ugrani az öt százalékos küszöböt.

(Kép forrása: Magyar Péter Facebook oldala)

Megtörni látszik a kutasok ellenállása? Hétfő kora délutáni hatállyal a Mol az összes töltőállomásán 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát, vagyis – nagykereskedelmi árváltozás híján – az árrését. 

A Szabad Európa kiperelte az autópálya-koncessziós szerződés mellékleteit, és kiderült, hogy 15-17 ezer milliárd forintba kerülhet az adófizetőknek az, hogy a kormány kiszervezte a hazai gyorsforgalmiút-hálózat nagy részét. Az üzletet elnyerő hét magántőkealapról kiderült, hogy négy Szíjj László, három pedig Mészáros Lőrinc kormányközeli üzletember százszázalékos tulajdonában van – írja a lap.

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.