Magyar Péter és Fidesz is összegyűjtötte a 20 ezer aláírást

Magyar Péter pártja elsőként gyűjtötte össze az aláírásokat az EP-választásra. 

2024. április 20., 14:19

Szerző:

Rövid Facebook-posztban jelentkezett Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke, és bejelentette: „a TISZA Párt aktivistái a pultoknál és a fővárost járva már is összegyűjtötték a szükséges 20 ezer aláírást.” Mint hozzátette, a gyűjtést folytatják szombaton Budapesten, vasárnaptól pedig vidéken is. A következő budapesti helyszín pedig a Lehel csarnok lesz – írja a Magyar Hang.

Későbbi, Lehel csarnokos videós bejelentkezésében Magyar Péter arról beszélt, hogy 14 helyen kezdték meg reggel kilenctől az aláírások gyűjtését, és külön megköszönte az önkéntesek munkáját, akik segítettek összegyűjteni a 20 ezer aláírást. Vasárnap vidéken folytatják a kampányt, és kérte további segítők jelentkezését vidékre, mert ott is nagy lesz az érdeklődés. 

Mint ismert, szombaton hivatalosan is elrajtolt a június 9-i önkormányzati és európai parlamenti választások kampánya, ötven nap van még hátra a választásokig. Reggel nyolc órától a pártok és a jelöltek megkezdték az ajánlások gyűjtését, ez szükséges ahhoz, hogy ott lehessenek június 9-én a szavazólapokon. Az EP-választásokon indulni akaró pártoknak 20 ezer érvényes ajánlást kell összegyűjteniük, a főpolgármester-jelöltséghez 5 ezer érvényes ajánlásra van szükség. A százezer lakosnál nagyobb településeken a polgármester-jelöltséghez 500 érvényes ajánlást kell gyűjteni. A százezernél kisebb, de tízezernél magasabb lélekszámú településeken 300 ajánlás szükséges.

A Fidesz is összegyűjtötte az EP-választáshoz szükséges 20 ezer aláírást

Szombaton, valamivel 12 óra után Menczer Tamás, a kormánypártok kommunikációs igazgatója is bejelentette, hogy a Fidesz-KDNP néhány óra alatt összegyűjtötte az európai parlamenti választáshoz szükséges húszezer aláírást – írja a Népszava. 

Menczer hozzátette, az aláírásgyűjtés folytatódik, és úgy értékelte, hogy a valaha volt legerősebb EP-kampányt kezdték el. „50 ezer aktivista segíti a munkánkat, 1200 helyszínen leszünk ott standdal, és mindenkit, aki erre korábban felhatalmazott bennünket, személyesen keresünk fel” – sorolta.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Freepik)