Magyar Péter: Magyarország nem az oligarchák és a döbrögik országa

Magyar Péter beszéde alkalmából hatalmas tömeg gyűlt össze az Andrássy úton, a jogász a március 15-ére meghirdetett nagygyűlésével bejelentkezett a politikai élet szereplői közé.

 

2024. március 15., 16:23

Szerző:

„Hiszem és tudom, hogy a magyarok többsége egyetért azzal, Magyarország nem a Rogán Antalok, Tiborcz Istvánok, nem az oligarchák és nem is a döbrögik országa, hanem a Hunyadiak, Arany Jánosok, Márai Sándorok és a ludas matyik hazája" – mondta Magyar Péter az Andrássy úton, ahol hatalmas tömeg gyűlt össze és 60 ezernél is többen követik a Facebookon a pártalapításra készülő jogász beszédét. „Semmi sem mehet úgy tovább, mint az utóbbi 30 évben, mert morális, politikai és gazdasági válság van Magyarországon, és a magyarok többségének megingott a bizalma az országot irányító teljes politikai elitben" – hangoztatta.

Magyar Péter hangsúlyozta, hogy a márciusi ifjakat sem vették komolyan kezdetben, de hittek az igazukban, tisztában voltak vele, hogy a leghosszabb, legnehezebb út az első lépéssel kezdődik. Azt mondta, „nem lehetett visszazárni a palackba a kiszabadult szabadság szellemét". Leváltaná a legfőbb ügyészt, a „rogáni propagandára” elköltött 1300 milliárd forintot pedig az egészségügy megmentésére szánná.

Pocakos férfiak döntenek a szülésről

Beszédében szót ejtett az egészségügy lesújtó helyzetről, a várandós nők negatív kilátásairól, a közoktatásról, a külföldre távozott, képzett fiatalok hiányáról. Mint mondta, egy vakbélműtét szintjére degradálták a gyermekek születését.

Eltörölték a szabad orvosválasztást, őszülő halántékú, nyugdíjas korú, pocakos férfiak döntenek a születések ügyéről és nem az érintettek, a szülő nők – mondta.

Oktatási minisztériumra van szükség

Magyar Péter hangsúlyozta, az új politika erő egyik legfőbb célja lesz olyan életlehetőségeket kialakítani, hogy a fiatalok akarjanak és merjenek gyermeket vállalni. Ehhez szükségesnek tartja bérlakások építését is, emellett radikális változásokat sürget az oktatásban és az egészségügyben, a szociális szférában.

Célja az oktatás szabadságának visszaállítása, a bérek rendezése, egy önálló Oktatási és Kulturális Minisztérium létrehozása.

Összeszerelő gyarmattá vált az ország

Magyarország az EU-csatlakozás óta annyi pénzt kapott az Uniótól, amelynek a feléből annak idején újjáépítették Németországot a háború után. Itthon viszont ebből Magyarország az EU második legszegényebb és legkorruptabb országa lett. Kialakult közben egy kör – folytatta Magyar – ahová csak 100 milliárdos vagyonnal lehet bekerülni, ahol összefonódik a politika és a gazdaság, vándorol a nemzeti kincs az oligarchákhoz, miközben a kormány milliárdos támogatással csábítja a globális nagytőkét és összeszerelő gyarmattá teszi hazánkat.

 

Több százezer magyar hagyta el az országot

„Az Orbán-kormány egyik legfontosabb üzenete a családok támogatása, mégis tavaly született a legkevesebb gyerek" – mondta Magyar. Hozzátette: hiába az állami hitelprogramok, támogatási formák, negatív spirálból nem sikerült kitörni, hiányzik több százezer ember és a külföldön megszülető magyar gyerekek ezrei, miközben elöregedik a társadalom, a kisfalvak elnéptelenednek, a fiatalok megfontolják a gyerekvállalást.

Aki pedig külföldre ment, nem jön vissza, ahogyan azt a kormány terjeszti. 

Magyar Péter bejelentette a 12 pontos programját

 

1. Az egészségügy rendbetétele, az ehhez szükséges források azonnali megteremtése

2. Az oktatás szabadságának és a tanárok megbecsültségének visszaállítása, magas színvonalú oktatás biztosítása minden magyar gyermek számára

3. A környezetvédelem és fenntarthatóság prioritásként kezelése a jövő generációjának érdekében

4. A közpénzen folytatott propaganda megszüntetése, a közmédia függetlenségének biztosítása

5. A kétharmaddal megválasztott köztársasági elnök, legfőbb ügyész, alkotmánybírók menesztése

6. Az ügyészség függetlenségének biztosítása, hatékony és gyors igazságszolgáltatás

7. A mindent elborító korrupció elleni zéró tolerancia, az Európai Ügyészséghez való azonnali csatlakozás

8. A nemzeti érdekeket figyelembe vevő, Magyarország szuverenitását figyelemve bevő kapcsolat az EU-val és a NATO-val

9. A nemzeti vagyon különböző közérdekű alapítványokba történő átjátszásának teljes körű felülvizsgálata és leállítása

10. Olyan gazdasági és életkörülmények biztosítása Magyarországon, hogy a fiatalok ne költözzenek külföldra. Demográfiai fordulatra és bérlakásépítési programra van szükség

11. A magyar kis- és közepes vállalkozók, magyar gazdák védelme és támogatása

12. A nyugdíjasok emberhez méltó körülményeinek biztosítása, a beteg gyermekeiket egyedül nevelő családok támogatása

Magyar Péter a beszéde végén megerősítette, hogy zászlót bontott a Talpra Magyarok Közössége és arra is ígéretet tett, hogy rövidesen pártot alapít.

Ennek nevét egyelőre nem árulta el. Mint mondta: választáson legyőzhető a Fidesz, ha a választók látnak egy megvesztegethetetlen, megzsarolhatatlan alternatívát. 

(Kép forrása: Magyar Péter Facebook)

 

 

 

 

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.