Ugyanúgy kell kinézniük a Magyar Falu Programban résztvevő vidéki kisboltoknak

A nyitva tartást jelző tábla mellett a cégér, és még a közösségi médiás megjelenést is a kormány határozza meg.

2021. november 8., 09:59

Szerző:

Nagyjából 121 olyan településen nyílik majd kisbolt a Magyar Falu Program támogatásaiból, amelyek ezt megelőzően nem rendelkeztek saját bevásárlóhellyel. A több milliárdos program keretében pályázni lehetett ingatlanvásárlásra maximum 5 millió forintig, ingatlanfelújításra maximum 50 millió forintig, eszközbeszerzésre, valamint munkabértámogatást is lehetett igényelni. Az azonban eddig nem volt tiszta, hogy a támogatás fejében a boltok arculatát is a kormány fogja megszabni.

Most azonban megjelentek az első látványtervek, hogyan kell majd kinéznie a vidéki kisboltok arculatának. Márpedig szinte minden egyes kisebb elemet a saját elképzeléseinek megfelelően szeretne látni a kormány. A bolt utcafrontjának matricái, arculata mellett a hirdetőtáblák, a nyitva tartást jelző táblák, a cégért, a vászontáskákat, sőt még az esetlegesen közösségi médiás oldallal rendelkező kisbolt weboldalát is megtervezte az állam. És ha ez még nem lenne elég, a betűtípust is szigorúan megválogatta az azzal megbízott Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

A Falusi Kisboltok Arculati Kézikönyve elnevezésű 40 oldalas tájékoztatót az alábbi linken lehet megtekinteni. Ebben egyébként arra is kitérnek, hogy amennyiben valami miatt nem kialakítható a megtervezett arculat, akkor mindenképp konzultálnia kell az illetékes szervvel.

(Képek: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. honlapja)