Kiakadtak az ateisták is az Emmi által támogatott, evolúciótagadó rajzpályázatra

2020. február 20., 08:03

Szerző:

Még a Magyar Ateista Társaságot is megszólalásra sarkallta az erőforrási minisztérium támogatásával induló fura rajzverseny, aminek kiírásában gyakorlatilag az evolúciót tagadják. A Creation pályázatban például olyan tippeket adnak az indulók számára, fessék le, „mit szóltak vajon az akkor élő dinók az épülő Noé bárkájához”.

„A tudomány egyik leginkább alátámasztott tézise az evolúciós elmélet, amelynek lényegi elemeiről egyetértenek az ezzel kapcsolatos területeket kutató tudósok” – húzza alá most az ateista társaság. 

Nincs még egy olyan elmélet, amely ehhez akárcsak távolról közelítő mértékben koherensen, a rendelkezésre álló adatokkal összhangban magyarázná az élet fejlődését bolygónkon – fejtik ki. 

Ehhez képest itt van az Emimi kiállása egy „rendkívül veszélyes” elképzelés mellett, hogy az állam nevében egy olyan áltudományos elképzelés mellett áll ki, mint amilyen a kreacionizmus – ami az ateisták szerint újabban már intelligens tervezettség néven fut –,

azt a látszatot keltik, hogy a magyar állam az evolúciót tagadók oldalán áll,

ezzel egy a legjobb emberi tudással össze nem egyeztethető elképzelést legitimál.

„Egy modern államban az egyének vallási, lelkiismereti szabadságának biztosítása érdekében az egyháznak és az államnak elválasztva kell működnie. Az állam nem foglalhat állást egyetlen olyan egyéni, csoportos, netán egyházi hitrendszer, hittétel vagy a tudományosság látszatával fellépő teória mellett, amely nem támasztható alá az egyéni, csoportok közötti, illetve felekezeti szakadékokon átívelően érvényes tudományos tudással” – írják közleményükben az ateisták.

Tegnap 20:15

A Borsod megyei Sajószentpéter levegőminősége főként amiatt a legrosszabb az országban, mert itt található a legtöbb olyan háztartás, ami továbbra is fával, szeméttel kénytelen fűteni, hogy spóroljon a rezsin, tűzifára ugyanis nincsen pénz.