Ma szavaz az Országgyűlés a homofób pedofiltörvényről

Az ellenzéki pártok bojkottálják a szavazást, a Jobbik ott lesz.

2021. június 15., 10:34

Szerző:

Ma szavaz az Országgyűlés a pedofiltörvény melegellenes módosító javaslatairól. A Kocsis Máté és Selmeczi Gabriella kormánypárti képviselők által május 25-én előterjesztett pedofíliaellenes törvényjavaslat, illetve az ahhoz tartozó módosítási csomag szerint tilos lenne például 18 éven aluliak számára olyan reklámot, vagy műsorszámot elérhetővé tenni, amelyekben a születési nem megváltoztatását vagy a homoszexualitást ábrázolják. A törvényjavaslat hatalmas felháborodást keltett a magyar közbeszédben, sokan kritizálják azokat a passzusokat, amelyekben összemossák a homoszexualitást a pedofíliával.

A parlamenti szavazáson az ellenzék nem fog részt venni, egyértelműen jelezték, hogy bojkottálni fogják a szavazást. Hadházy Ákos úgy fogalmazott, hogy „nem hajlandó asszisztálni a gyűlöletkeltő színjátékhoz”. Teljes konszenzus nincs az ellenzéki szövetségben sem a pedofiltörvény elutasításáról, a Jobbik ugyanis nemrég bejelentette, hogy a keddi ülésen megszavazzák a törvényjavaslatot. Többek között Jakab Péter a Facebookon azt írta, „a pedofilokkal szemben nincs kegyelem”, hozzátéve, ennek megfelelően fog szavazni.

Egyébként a pedofiltörvény módosításai ellen hétfőn tízezrek tüntettek a Kossuth téren, a Parlament előtt. A demonstráción ellenzéki politikusok, színészek, közéleti szereplők és sok fiatal és családos vett részt. A tüntetésről a 168 is tudósított, a helyszíni riportunkat itt olvashatja el.

(Kiemelt kép: Propagandatörvény helyett elfogadást! tüntetés a Kossuth téren, 2021. június 14-én. Fotó: 168.hu / Merész Márton)