Ma majdnem tárgyalt a Kardiológiai Intézet vezetőjével a kirúgott szívsebész a visszavételéről, de közbejött valami

2018. szeptember 25., 13:55

Szerző:

Székely László főorvos nem térhetett vissza a kardológiai intézet műtőjébe, mert az intézmény vezetőjével mára tervezett egyeztetése kudarcba fulladt. Erről a főorvos maga tájékoztatta a Népszavát.

A korábban azonnali hatállyal elbocsátott sebésszel arról kellett volna megállapodni, hogy Székely László a felmondási ideje alatt folytathassa a betegei kezelését, illetve elvégezhesse azokat a minimálinvazív beavatkozásokat, amelyek technikáját csak ő gyakorolja az intézetben.

Mint azt Székely László a lapnak  elmondta, ő a találkozóra az ügyvédjével érkezett, ám a főigazgató ezt észlelve úgy nyilatkozott, mivel neki nincs ott az ügyvédje nem tud vele érdemben beszélni.

Végül abban maradtak, hogy az ügyvédek találnak egy megfelelő időpontot.

Székely László a múlt héten szerdán kapta meg azonnali hatályú felmondását egy korábbi esetre hivatkozva, amikor műtétjéhez idegen szakorvos segítségét kérte. Hamarosan jött a Pesti Srácok híre, hogy a professzor mégis csak operálhat az intézetben, ahonnan három hónap múlva a Honvédkórházba távozik. Ezt pár napja álhírnek nevezte az ÁEEK. 

Szövevényes történet.