Tarlós elrendelte, Karácsony feloldotta az LMBTQI honlapok blokádját a Városházán

2019. december 5., 13:20

Szerző:

Megszüntette a Főpolgármesteri Hivatal azt a korábban, még Tarlós István főpolgármester által kezdeményezett pert, amelyet az előző városvezetés az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) egyik döntése ellen indított. Az EBH korábban azért marasztalta el a fővárost, mert kiderült, hogy a Főpolgármesteri Hivatal blokkolja az LMBTQI témájú honlapok elérését számítógépes hálózatából. „Az új városvezetés azért állt el a pertől, mert fontosnak tartja a párbeszédet és a civil hangokat. Nem akadályozni akarja, hogy munkatársai hozzáférjenek a civil szervezetek szakmai anyagaihoz, hanem elősegíteni azt. A korábban az EBH-hoz forduló Háttér Társaság, a Labrisz Leszbikus Egyesület és a Budapest Pride-ot szervezető Szivárvány Misszió Alapítvány üdvözli a főváros döntését" - áll a városházi közleményben. 

A Tarlós István által vezetett Főpolgármesteri Hivatal – emlékezertett az Index – legfőbb érve az volt, hogy a Hivatal munkatársainak az LMBTQI témájú oldalak elérésére a munkájukhoz nincs szükség.

Karácsony Gergely már zuglói polgármestersége idején világossá tette, mit gondol a másságról. „A 21. században senkinek sem szabad félnie amiatt, hogy kit szeret, senkinek sem szabad szégyenkeznie amiatt, hogy kit szeret" – üzente meg az 2019-es Budapest Pride előtt, és kitette a XIV. kerületi városházára az LMBTQI közösség szimbólumát, a szivárványos zászlót.

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.