A leváltott fideszes polgármester szerint mivel nem őt választották újra, nem lesz útfelújítás

Kreisz Lászlót, Taksony eddigi fideszes polgármesterét 18 év után váltották le a település lakói. Válaszul a leköszönő polgármester közölte, hogy a régóta húzódó 510-es Fő út felújítása megbukik, mert a település nem a fideszes polgármestert választotta. 

2024. július 21., 13:08

Szerző:

Kreisz Lászlót, Taksony eddigi fideszes polgármesterét 18 év után váltották le a település lakói. Június 9-én Zsolnai Pál független képviselő közel 66 százalékos szavazati arányban megnyerte a választást. Kreisz ezután a Taksonyi hírharang című havilapban fejtette ki véleményét. Lényegében azt mondta: a régóta húzódó 510-es Fő út felújítása bukni fog, amiért nem fideszes polgármestert választott Taksony – írta meg a Telex.

„Lázár János építési és közlekedési miniszter a látogatása során világossá tette, hogy csak akkor tudja támogatni Taksonyt ebben a beruházásban, ha a falu egésze is fontosnak tartja azt. Taksony lakossága azonban úgy döntött, hogy nem kívánja ezt a beruházást olyan áron, hogy cserébe kormánypárti polgármestert kelljen választania”

– így értékelte a kialakult helyzetet Kreisz László.

Csak fideszes polgármesterhez jár az útfelújítás

Kreisz ezután a taksonyi szavazókat hibáztatva hozzátette azt is, hogy „A választás eredménye a Fő út beruházás célegyenesében arra enged következtetni, hogy a választópolgárok a »fürdővízzel együtt mindent kiöntöttek«.”

A leváltott fideszes polgármester a havilap hasábjain gratulált az új polgármesternek, emellett kifejezte sajnálatát, amiért nem volt elég szavazó, aki rá és „a 18 esztendeje megkezdett lokálpatrióta alkotó szolgálatára” voksolt volna.

Az eddig regnáló kormánypárti politikus kitért arra is, hogy az elmúlt években komoly kihívást jelentett az 510-es út taksonyi szakaszának rekonstrukciója, amely „a mai áron számolva csaknem 3 milliárd forintos beruházás”. Kreisz hozzátette, erre nem lesz pénze egyedül az önkormányzatnak. Főleg, mert 2022-ben a válság miatt egy ideig parkolópályára került a beruházás állami támogatása is.

Lázár János építési és közlekedési miniszter a Dunaharaszti online beszámolója szerint májusban kampányolt a fideszes polgármester mellett Taksonyban. Ekkor azt mondta, bár korábban ő maga fújt le sok fejlesztést a településen, most újra felmerült többek között a Fő út felújítása – feltéve, ha a minisztérium a jelenlegi vezetővel tudja folytatni a munkát.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Freepik)

12:09

Bár még sok a kérdőjel, egyre valószínűbb, hogy hónapok óta először igazi áztató eső érkezik hazánkba.

09:15

Hamarosan véget ér a hőség: a hétvégén változékonyabbá válik az idő, jövő héttől pedig a hőmérséklet is csökkenésnek indul. Végre megérkezik az eső is.