Lesz ma napsütés is

Esős lesz a péntek reggel, de kora délutánra eláll, és elő-előbukkan a nap. Élénk, helyenként élénk délnyugati szél várható, délnyugaton viharos széllökések is előfordulhatnak. Koratavaszi, hűvöskés hőmérsékletekre számíthatunk.

2023. február 24., 06:29

Szerző:

Az ország nagyobb részén hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, ugyanakkor az északkeleti megyékben késő délutánig még sok lesz a felhő. Az eső kora délutánra a keleti határvidéken is megszűnik, majd délután, estefelé kevés helyen zápor, az északnyugati és délkeleti tájakon egy-egy zivatar sem kizárt.

A délnyugatira forduló szél élénk, a Dél-Dunántúlon és az Alföld délkeleti részein erős lesz, délnyugaton viharos lökések is előfordulhatnak. A csúcshőmérséklet általában 12 és 18 fok között valószínű, de északkeleten több fokkal hűvösebb lesz. Késő estére 4 és 11 fok közé hűl le a levegő.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Merész Márton)

A Buda környéki régióban a meglévő közlekedési lehetőségek fejlesztése és az újak teremtése is fontos – jelentette ki Menczer Tamás, a térség fideszes országgyűlési képviselője szombaton Budakeszin, a dél-budai agglomerációs elektromos autóbuszok beszerzése és a töltőinfrastruktúra kiépítésének lezárása alkalmából tartott sajtótájékoztatón.