Lemondott Palkovics László

Egybehangzó sajtóértesülések szerint lemondott Palkovics László, technológiai és ipari miniszter. Lehet, hogy már az utódja is megvan.

2022. november 9., 15:08

Szerző:

Az Index információi szerint Palkovics László lemondása mögött az áll, hogy a kormányfő megváltoztatná a minisztériumi struktúrát, a közlekedés kikerülne a tárcától. Több lap is megerősítette: a minisztériumban már kihirdették a miniszter távozását, sőt, a lemondást Orbán Viktor el is fogadta. 

Az Index szerint a miniszterelnök támogatta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter javaslatát, amelyben egy külön energetikai minisztérium felállítására tett javaslatot, amivel a Technológiai és Ipari Minisztérium hatás- és faladatköre jelentősen megváltozna.

Azonban Palkovics László már nem vállalta, hogy a jövőben egy karcsúsított minisztériumot vezessen,  miközben például a közlekedés átkerülhet Lázár János irányítása alá.

A 24.hu szerint Palkovics László a minisztérium vezetői előtt azt mondta:

Nem erre szerződtem

Jön Lantos Csaba?

Az új energetikai tárcát Lantos Csaba vezetheti. Az 1962-es születésű közgazdász, 2000 augusztusától 2007-ig az OTP Bank vezérigazgató-helyetteseként dolgozott. 1990 és 2002 között tagja volt a Budapesti Értéktőzsde tőzsdetanácsának. A Széll Kálmán Alapítvány kuratóriumának tagja, volt elnöke. 2009-től a MET Holding AG elnöke, 2010-től a Richter Gedeon Nyrt. igazgatósági tagja. A Lantos Vagyonkezelő irányítója, 2021 óta a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány kuratóriumi tagja – írja az Index.hu.

Kormány: amennyiben változás áll be a kormány szerkezetében, akkor arról szólunk

Reagált a kormány Palkovics lemondásának hírére. A rövid sajtóközleményben azt írják: 

A kormány tagjairól a miniszterelnök dönt, amennyiben a kormány szerkezetében változás történik, arról a nyilvánosságot tájékoztatni fogjuk.

(Palkovics László innovációs és technológiai miniszter beszédet mond a Hidrogén-technológiával a zöld jövőért című konferencián az Automotive Hungary Nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítás megnyitója utáni szakmai konferencián a budapesti Hungexpón 2021. november 16-án.
MTI/Kovács Tamás)

19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.