Lázár János: tájseb a MOL-székház

Tájsebként tekint a Mol Campusra Lázár János miniszter.

2022. december 9., 08:34

Szerző:

Lázár János építési és közlekedési miniszter szerint egy tájseb lett az átadott Mol Campus irodaház – számol be az RTL.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, megnyílt a Mol Campus, a vállalat új székháza Budapesten, a Kopaszi-gát mellett; az épületben 2500 ember dolgozik majd a cég növekedésén.  Az olajtársaság új székházáról már a tervezésekor is heves viták folytak, mert a 143 méter magas épület sokak szerint belerondít Budapest belvárosi látképébe.

2017-ben Lázár János kancelláriaminiszterként azt mondta: tájsebnek tartaná, ha toronyház épülne a fővárosba.Az RTL Híradó megkereste a minisztert, hogy változott-e azóta a véleménye. A miniszter azt válaszolta: 

„Fenntartom korábbi véleményem, megvalósulása után is tájsebként tekintek rá.“

(Kiemelt képünk: A Mol Campus épülete Budapesten, a Kopaszi-gát mellett. A 143 méter magas, nettó 86 ezer négyzetméter alapterületű épületben 2500 ember fog dolgozni. MTI/Balogh Zoltán)

 

 

 

 

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.