Lázár János masszívan vezet Márki-Zay előtt

Negyven százalékos feldolgozottságnál nehezen tűnik megfordíthatónak a párharc.

2022. április 3., 21:17

Szerző:

A Csongrád-Csanád megyei 4-es számú választókerületben 40,37 százalékos feldolgozottságnál Lázár Jánosnak 52,62 százaléka, Márki-Zay Péternek 39,38 százaléka van. Szavazatok tekintetében ez úgy néz ki, hogy Lázár 10 252 szavazattal vezet, míg Márki-Zay 7 673, írja a Nemzeti Választási Iroda oldala.

Ebben a választókerültben egyébként több kistelepülés is van, így ezek is nagyban befolyásolhatják a végeredményt. Orbán Viktor miniszterelnök korábban azt mondta, hogy Hódmezővásárhelyen dőlhet el a választás.

Az eddigi részeredmények egyébként komoly fideszes többséget jeleznek: az országos listás szavazatok 23 százalékos feldolgozottságnál Fidesz kétharmadot jeleznek, az egyéni választókerületek közel 35 százalékos feldolgozottságnál 89 fideszes mandátumot jeleznek, és 17 ellenzékit. 

(Kiemelt kép: MTI/Benko Vivien Cher)

 

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.