Nagy ígéretet tett Lázár János a kamerák előtt

A közlekedési miniszter egy tanuszoda átadóján beszélt arról, mi vár az országos és a budapesti kötöttpályás közlekedésre.

2023. november 7., 20:38

Szerző:

Lázár János építési és közlekedési miniszter az RTL Híradójának Budakeszin az új tanuszoda átadása után azt mondta, tisztában van a hazai vonatközlekedés körülményeivel. Személyesen nyáron ült utoljára vasúti szerelvényen, de a gyermeke hetente többször is vonatozik.

„A magyar vasút újjáépítéséhez is évekre van szükség. Az első és legfontosabb lépés, hogy a legfontosabb vasúti hálózatokat újjáépítsük, illetve járműveket vásároljunk, ebbe bele fog kezdeni a kormány a következő esztendőben” – mondta. A miniszter szerint a lakosság „tiszteletreméltóan tűrőképes”. 

Lázár János azt is hozzátette, a fejlesztésből Budapest sem marad ki: minden HÉV-vonalat felújítanak, és megvásárolják a szükséges mennyiségű járműveket is. Hogy mindez milyen pénzből történik majd, egyelőre nem derült ki.

(Kiemelt kép: Csigajelmezes aktivisták előznek meg futva egy személyvonatot. Forrás: RTL Videó)

14:34

Lázár János építési és közlekedési miniszternek elege lett a városában zajló ellenzéki „dínomdánomból”, szerinte az emberek adóját okosabban kellene felhasználni. Ezért javasolni fogja, hogy vessenek ki a városra egy helyi iparűzési adót.