Lángolt a visegrádi Silvanus Hotel

A hotel kétszáz vendégét kellett kimenekíteni, a legnagyobb riasztási fokozat volt érvényben, melynek eredményeként több hivatásos és önkéntes tűzoltó is oltja a lángokat.

2024. március 9., 11:48

Szerző:

Teljes terjedelmében égett a visegrádi Silvanus Hotel felső szintje, a vendégek elhagyták a hotelt – közölte a Pest vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője szombat délelőtt az MTI-vel. A  négycsillagos hotel felsőbb emeletein tomboló tűz füstje kilométerekről is látható volt. Az ott lévők szerint a hotel felső részén és a tetőszerkezetén van tűz, nagyjából 200-300 négyzetméteren. 

Csámpai Attila, a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a 24.hu-nak úgy nyilatkozott, szombat délelőtt érkezett riasztás, mely szerint a hotel 3-4. emelete ég, illetve a tetőszerkezet. Emiatt a legnagyobb riasztási fokozat volt érvényben, melynek eredményeként több hivatásos és önkéntes tűzoltó is oltotta a lángokat. Az oltás levegőből, létrasugárral is zajlott.

A hotelben kétszáz vendég tartózkodott, amikor felcsaptak a lángok. A rendőrség a helyszínhez vezető Panoráma utat és a Simontornyai utat teljes szélességében és hosszában lezárta.

Időközben a térség kormánypárti országgyűlési képviselője, Vitályos Eszter is írt a közösségi médiában az esettel kapcsolatban. „Folyamatosan tartom a kapcsolatot Eőry Dénes polgármester úrral, a katasztrófavèdelem és a mentésben résztvevők emberfeletti küzdelmet folytatnak" – írta a Facebookon.

Megnyitották a visegrádi tornacsarnokot, ide szállítják a hotel vendégeit. Ruhákra, plédekre és takaróra van szükség – írta posztjában Vitályos Eszter képviselő.

Frissítés!

Délben már egész terjedelmében égett a szálloda. Több vízsugárral oltották a lángokat, hogy megakadályozzák a tűz terjedését.

Szombat délután 2 órakor a Pest vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság helyettes szóvivője azt mondta, „körülhatárolták a lángokat és jelenleg az utómunkálatokat végzik a tűzoltók”.

Pintér Róbert, a hotel igazgatója az MTI megkeresésére elmondta, hogy valószínűleg elektromos probléma okozta a tüzet, ami a hotel negyedik emeletéről indult ki.

Tudatta azt is, hogy a vendégek a közeli parkolókban várakoznak, ahol buszok és melegedők állnak a rendelkezésükre. A következő órákban minden vendég visszakapja értékeit, akik szeretnének, haza mehetnek, a többieknek a hotel alkalmazottai foglalnak új szobát.

A vendégek és az alkalmazottak a tűzeset alatt biztonságban voltak, személyi sérülés nem történt.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője tudatta, hogy a helyszínre három mentőhelikoptert és számos mentőautót riasztottak. Az épületet elhagyóknak a katasztrófavédelem segítségével egy buszt biztosítottak melegedőként.

(Kiemelt kép: Tűzoltók oltják a kigyulladt visegrádi Hotel Silvanus épületét 2024. március 9-én. A hotel felső szintje teljes terjedelmében kiégett, a vendégek elhagyták az épületet. MTI/Hegedüs Róbert)

(Képünk illusztráció /Freepik / AI)

Órákon belül tetőzhet Budapestnél a Duna, amelynek vízszintje most 830 centiméter a fővárosnál - mondta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.