Beszállt Lang Györgyi a DK előválasztási kampányába

A hatodik kerületért szólalt fel. 

2021. augusztus 14., 16:53

Szerző:

Nem bízza a véletlenre Oláh Lajos, a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselője az előválasztási kampányát. A DK politikusa is részt vesz a hatpárti ellenzéki összefogás kétfordulós előválasztásán. Az első fordulót szeptember 18. és 26-a között rendezi meg az ellenzék. Oláh Lajos a főváros hatodik kerületében méretteti meg magát, ahol a PaDöDö oszlopos tagja, Lang Györgyi is lakik. A politikus szombaton közzé tett Facebook-videójában az énekesnőnél járt, aki azt kérte a helyiektől: tegyék a voksukat Oláh Lajosra. „Nem most jöttünk le a falvédőről, bízom Oláh Lajosban” – idézték Lang Györgyit a Facebook-videóban. 

Az énekesnő saját hatodik kerületi lakásában, a politikus mellett ülve kampányolt Oláh Lajos mellett. Azt mondta, szerencsésnek érzi magát, hogy a hatodik kerületben lakik, és úgy érzi Oláh Lajosnak nagy esélye van a kerületben győzni a 2022-es országgyűlési választáson. „Nagy esélye van, hogy ő legyen a mi főnökünk” – mondta Lang Györgyi.

Az énekesnő hozzátette: most ő is az előválasztási kampány részese, aminek nagyon őrül. „Nagyon szeretek részese lenni bárminek”. Az énekesnő egyébként nem először fejti ki véleményét a politikában. Legutóbb a 26. Budapest Pride felvonuláson is részt vett, ahol a záró rendezvény konferansziéjaként Vlagyimir Luxuria, az Európai Parlament első és egyetlen transznemű olasz képviselőjét és Budapest baloldali főpolgármesterét, Karácsony Gergelyt is felvezette a politikus beszéde előtt. Erről bővebben itt olvashat.

(Kiemelt kép: Lang Györgyi a 26. Pride felvonuláson. Fotó: Merész Márton)

Megtörni látszik a kutasok ellenállása? Hétfő kora délutáni hatállyal a Mol az összes töltőállomásán 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát, vagyis – nagykereskedelmi árváltozás híján – az árrését. 

A Szabad Európa kiperelte az autópálya-koncessziós szerződés mellékleteit, és kiderült, hogy 15-17 ezer milliárd forintba kerülhet az adófizetőknek az, hogy a kormány kiszervezte a hazai gyorsforgalmiút-hálózat nagy részét. Az üzletet elnyerő hét magántőkealapról kiderült, hogy négy Szíjj László, három pedig Mészáros Lőrinc kormányközeli üzletember százszázalékos tulajdonában van – írja a lap.

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.