Elindult az ellenzéki előválasztás hivatalos honlapja

Az ellenzéki összefogásban részt vevő hat párt létrehozta az elovalasztas2021.hu weboldalt, amelyet az Országos Előválasztási Bizottság a jövőben folyamatosan frissít az előválasztáshoz kapcsolódó információkkal.

2021. június 1., 17:23

Szerző:

A DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd úgy döntöttek, hogy közösen indulnak a 2022-es országgyűlési választáson, a közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltet és egyéni képviselőjelölteket előválasztáson választják meg – írja közös közleményében a hat ellenzéki párt. 

Mivel az országos szintű előválasztás új intézmény Magyarországon, rendkívül fontos, hogy a választók és a sajtó számára is minden fontos információ rendelkezésre álljon – közölték. Ennek érdekében a pártok létrehozták az elovalasztas2021.hu weboldalt, melyet az Országos Előválasztási Bizottság a jövőben folyamatosan frissít az előválasztáshoz kapcsolódó információkkal.

Az oldalon helyet kaptak az előválasztás legfontosabb technikai részletei, úgy mint az előválasztás időrendje, vagy a jelöltté, jelölőszervezetté válás feltételei. Ezek mellett olvasható a hat párt vezetője által, decemberben tett értéknyilatkozat is, valamint azok a közös kiállások, javaslatok, melyeket a hat párt vezetői és képviselői tettek az elmúlt időszakban. A következő hónapokban ez a honlap lesz az előválasztás hivatalos információs platformja – zárul a pártok közleménye.

Az előválasztás első fordulója szeptember 18–26. között, a második forduló október 4–10. között lesz.

(Kiemelt kép: Az ellenzéki előválasztás honlapja.)

2024. május 19., 15:38

Folytatódik a változékony, napos-gomolyfelhős idő a jövő héten; elsősorban a hét elején kell záporra, zivatarra, felhőszakadásra számítani, a hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.

2024. május 19., 10:45

Aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazásért jelenti fel Magyar Péter Orbán Viktort. A miniszterelnök politikai igazgatója közben már kommentben reagált.