L. Simon László meglepődött, hogy nem olyan a háziorvosi szolgáltatás, mint régen

Mik vannak.

2022. április 20., 06:55

Szerző:

Elképzelhető manapság, hogy egy háziorvosi rendelésre csak telefonon lehet bejelentkezni? – kezdte bejegyzését L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója, ugyanis 72 éves édesanyja valószínűleg tüdőgyulladást kapott, ami miatt az orvos lebeszélte őt arról, hogy bemenjen a rendelőbe.

A főigazgató külön kiemelte a bejegyzésben a háziorvos nevét, majd arról panaszkodott, hogy jelenleg tehetetlen, ugyanis éppen Amerikában van, ami a kommunikációt is nehezíti. Majd felidézte, hogy bezzeg régen nem volt ilyen:

„Mikor gyerek voltam, egy ilyen esetben Gárdonyban Bátai doktor úr azonnal bepattant volna a trabantjába, s ment volna a betegéhez. Czupon doktor úr és a többiek szintén. Nem értem, hogy jutottunk idáig.”

Bejegyzése végén pedig arra kér mindenkit, hogy ezt a panaszát senki ne kenje a politikára, vagy a háziorvosok fizetésére. A kommentelőktől viszont ennek ellenére kapott hideget, meleget.

(Kiemelt kép: Kiemelt kép: L. Simon László és Kásler Miklós 2021. augusztus 2-án. Fotó: L. Simon László Facebook-oldala)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.