L. Simon László meglepődött, hogy nem olyan a háziorvosi szolgáltatás, mint régen

Mik vannak.

2022. április 20., 06:55

Szerző:

Elképzelhető manapság, hogy egy háziorvosi rendelésre csak telefonon lehet bejelentkezni? – kezdte bejegyzését L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója, ugyanis 72 éves édesanyja valószínűleg tüdőgyulladást kapott, ami miatt az orvos lebeszélte őt arról, hogy bemenjen a rendelőbe.

A főigazgató külön kiemelte a bejegyzésben a háziorvos nevét, majd arról panaszkodott, hogy jelenleg tehetetlen, ugyanis éppen Amerikában van, ami a kommunikációt is nehezíti. Majd felidézte, hogy bezzeg régen nem volt ilyen:

„Mikor gyerek voltam, egy ilyen esetben Gárdonyban Bátai doktor úr azonnal bepattant volna a trabantjába, s ment volna a betegéhez. Czupon doktor úr és a többiek szintén. Nem értem, hogy jutottunk idáig.”

Bejegyzése végén pedig arra kér mindenkit, hogy ezt a panaszát senki ne kenje a politikára, vagy a háziorvosok fizetésére. A kommentelőktől viszont ennek ellenére kapott hideget, meleget.

(Kiemelt kép: Kiemelt kép: L. Simon László és Kásler Miklós 2021. augusztus 2-án. Fotó: L. Simon László Facebook-oldala)

Az Országos Mentőszolgálatnál (OMSZ) is érvényben van a Molnál múlt pénteken bevezetett üzemanyagvásárlási korlátozás – válaszolta kérdésünkre a szolgálat. Az után kerestük meg az OMSZ-t, hogy Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő azt írta a Facebook-oldalán, az 50 literes tankolási limit kevés a nagy üzemanyagtartályú és sokat fogyasztó mentőkocsikhoz, a napi többszöri tankolás pedig lassíthatja az amúgy is hatékonysági problémákkal küzdő mentőszolgálatot.

Papírból készült szívószálat hívott vissza a forgalomból a Metro Kereskedelmi Kft. – olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján csütörtökön közzétett felhívásban.