Kunetz Zsombor: Orbán Viktort nem érdeklik a magyarok, csak a politikai haszonszerzés

A szakértő kemény szavakkal reagált rá, hogy a miniszterelnök oltásra buzdító levelet írt a magyaroknak. 

2021. augusztus 26., 07:52

Szerző:

Hiába tesz úgy, mintha a magyarok egészsége érdekében cselekedne, valójában csak a politikai haszonszerzés hajtja a magyar miniszterelnököt Kunetz Zsombor szerint. A szakértő a Klubrádiónak fejtette ki szerdán a véleményét arról, hogy Orbán Viktor arra buzdítja az eddig beoltottakat az e-mail formájában érkező levelében, hogy vegyék rá azokat akik még nem éltek a vakcinával. 

A magyar miniszterelnök múlt héten jelentette be, hogy elektronikus levélben kéri az eddig beoltottakat, mindenki egy ismerőség vegye rá, hogy felvegye a védőoltást. A levelet azóta megírta, így hamarosan érkeznek a több mint 5 és félmillió beoltott postafiókjaiba az e-mailek. A szakértő azonban nem ért vele egyet, hogy miközben egy járvány tombol a világban, a magyar kormány Eucharisztikus Kongresszust, vadászati világkiállítást tart. Kunetz Zsombor kiemelte: ez alapján Orbán Viktor oltásra buzdító levelének célja inkább a politikai haszonszerzés, mintsem hatékony védekezés.

Az egészségügyi szakértő ezzel szemben azt állítja, szemben azt állítja, hogy kormánynak éppen a hatékony védekezés nem célja. Sokkal fontosabb számukra az, hogy legyen Eucharisztikus Kongresszus, stadion, meccse, vadászati világkiállítás. „Az, hogy közben tombol itt egy járvány, az nem érdekes” – tette hozzá. Kiemelte Orbán Viktor korábbi kijelentéseit, amikor azt mondta a múlt heti Vasárnapi újságban, hogy a „maszk nem véd”. Kunetz Zsombor korábbi véleményét erősítette meg: ezzel ő nem ért egyet, sőt, ez nem olyan kérdés, hogy hazudott-e Orbán Viktor, hanem hogy milyen súlyos büntetést érdemelne ezért.

Korábban írtunk ugyanis, hogy az egészségügyi szakértő Facebook-posztban fakadt ki, amiért múlt vasárnap az állami rádióban a miniszterelnök a maszkhordást mellékesnek tartotta, az oltást pedig fontosabbnak vélte. A szakorvos kibicnek nevezte a miniszterelnököt, aki szerinte hibásan mondta azt a Vasárnapi újságban, hogy a maszkviseléssel nem lehet védekezni a vírus ellen, hiszen szakemberek garmada javasolja a viselését. Kunetz Zsombor hétfői Facebook-posztjában keményen bírálta Orbán Viktort, aki szerinte azért nem foglalkozik a magyar egészségüggyel, mert ő és a kormánytagok VIP ellátást kapnak. Erről bővebben itt olvashat. 

(Kiemelt kép: Kunetz Zsombor - Fotó: Pozsonyi Roland) 

 

A Diákhitel Központ korábbi vezetőjének, Varga Judit volt férjének elmondása szerint a legfelső politikai körökből nem kapott támogatást az elmúlt hetekben, de belső fideszes körökből igen, „illetve olyan helyekről is kaptam támogatást, amit nem gondoltam”. Példaként egyházi vezetőket, régi barátokat, illetve a Történelmi Magyar Családok Szövetségét említette – derül ki Magyar Péter Telexnek adott interjújából.

Amióta mérik, most először a legszegényebb magyar régió is eléri az EU fejlettségének felét, de a fél ország az uniós lista leghátsó részén van – sőt, ha a francia tengerentúli helyek nélkül számolunk, akkor a Dél-Alföld is visszacsúszott az európai legszegényebb húszba. Budapest eközben még jobban teljesít, az országból a főváros és környéke tudott szebb növekedést felmutatni - írja a hvg.hu.

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) jelenlegi főigazgatója nyerte a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) főigazgatói pályázatát – közölte az Index információi szerint Csák János kulturális és innovációs miniszter a Nemzeti Kulturális Tanács mai, keddi ülésén.