Orbán Viktor levelét megírta: mindenki hozzon magával még egy beoltatlant!

Az oltásra korábban regisztráltaknak azt üzente, hogy felkészültünk a negyedik hullámra. 

2021. augusztus 24., 11:49

Szerző:

Orbán Viktor levelet írt minden magyarnak, aki eddig regisztrált a kormány áltál létrehozott oldalon a koronavírus elleni vakcinákra. A miniszterelnök szerint sikeres harcot vívtunk a járvánnyal, de a negyedik hullám egyre közelebb került hozzánk. A következő hullámot a kormányfő szerint csak úgy törheti meg az ország, ha azok is beoltatják magukat, akik eddig nem. 

Az index szerint pontosan az áll a levélben: „A magyar emberek az elmúlt másfél évben sikerrel vették fel a harcot a koronavírus-járvánnyal. Együtt sikerült letörnünk a járvány harmadik hullámát, és az oltásoknak köszönhetően megmentettük sok ezer honfitársunk életét. A világ számos országában azonban még mindig küzdenek a vírussal, az új mutációk pedig már az ajtónkon dörömbölnek.”

A kormányfő szerint Magyarországon megbízható adatok állnak rendelkezésre az oltás hatékonyságával kapcsolatban. Ezért a levélben külön ki is emeli, hogy más lehetőség a járvány megfékezésére jelenleg nem áll rendelkezésre Magyarország számára. Orbán Viktor hozzátette, hogy Magyarországon mindenki számára elérhetőek továbbra is az oltások. Valamint arra is mindenkinek lehetősége van, hogy a harmadik oltást felvegye.  

Orbán Viktor kérést is fogalmazott meg levelében. Azt kéri azoktól, akik már beoltották magukat, hogy vegyék rá azokat akik még nem éltek a vakcinával. A kormányfő hozzátette, hogy a diákoknak még az iskolákban is elérhetővé teszik majd a koronavírus elleni oltást. 

(Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök nemzeti konzultációs kérdőívet tölt ki 2021. augusztus 2-án. Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.