Kubatov Gábor is kifakadt, miután egy ukrán játékos elcsábításán balhézott össze a NER két kirakatcsapata

A morált és az erkölcsöt kérte számon Kubatov Gábor.

2019. május 9., 16:34

Szerző:

Bár a magyar bajnoki cím kérdésében már letudta ezt a szezont az FTC és a Mol Vidi, a NER-en belüli fideszes csapatok közötti kivagyiságban azonban új front nyílt. A székesfehérváriak ugyanis sikerrel elcsábították Ferencvárosból az ukrán Ivan Petrjakot. A fiatal tehetség a Sahtar Doneck játékosa, aki eddig kölcsönben volt a Fradinál, de a felkészülést már a Vidivel kezdheti meg a következő szezonra.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A NER-foci kvinteszenciája, ahogyan Kubatov Gábor, az FTC klubelnöke és a Fidesz alelnöke értékelte a Nemzeti Sportnak a Vidi akcióját:

„A két klub között volt egy soha ki nem mondott, soha le nem írt, tiszteletalapú szabály, hogy nem nyúlunk bele egymás keretébe.”

Tehát lényegében kimondta, hogy igazi verseny nincs a játékosokért a két legerősebbnek tartott magyar klubnál, és nem is szeretnének piaci szempontok szerint konkurálni egymással. Ez az egyezség vonatkozott arra is, hogy nem versenyeznek egymással szemben a játékosokért, nem licitálnak egymásra nagyobb fizetésekkel. Kubatov hozzátette, hogy Garancsi Istvánnal, a Mol Vidi tulajdonosával is remek viszonyt ápolt eddig, de most ütköztek az elveik.

„A Vidi mindent jogszerűen tett, efelől senkinek se legyen kétsége. Jogilag nem támadható az eljárása, engem a morális vonatkozása bánt”

– nyilatkozta a morálról a NER egyik felépítője, Kubatov Gábor. Végezetül még egy kérdés-választ bemutatunk az interjúból:

– Lehet morális kérdésekről beszélni a mai magyar futballban?
– Nemhogy lehet, kell! Csak rajtunk múlik, tisztességes-e a verseny közöttünk. Ez nemcsak morális kérdés, van a társadalomra gyakorolt hatása is.

A híresztelések szerint egyébként a Vidi 1,5 millió euróért, majdnem félmilliárd forintért vásárolta meg végül a Fradi elől Petrjakot.