Már 4500 tanár hiányzik az iskolakezdésnél, mindenki tanít mindent

Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke elmondta, a helyzet kaotikus, a rengeteg hiányzó kolléga miatt pedig alig valószínű, hogy a tanév zökkenőmentesen be tudna indulni.

2022. augusztus 30., 09:23

Szerző:

A kormány 2028-ig tervezi uniós pénzből jelentősen megnövelni a tanárok bérét, de a beavatkozásra, és a helyzet megoldására itt és most lenne szükség. Erről beszélt Szabó Zsuzsa az RTL Klub Reggeli című műsorában, ahol azt is közölte

számításaik szerint 4800 pedagógus hiányzik a rendszerből, ez pedig nagyon súlyos helyzet.

„Mintegy 16.000 kolléga hiányzik a rendszerből, őket már nem lehet lehelyettesíteni, tehát elakadás, probléma biztos lesz. Tudunk olyat, hogy egy történelemtanár tanította a fizikát egész éven keresztül.” – mondta el Szabó.

Ennek tükrében kérdés az is, mire elég a beígért béremelés, és mennyiben tudja enyhíteni a jövőben a szakmából való, egyre növekvő elvándorlást.

(Kiemelt kép: Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) elnöke (b) és Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) országos választmányának tagja közös sajtótájékoztatót tart a Hősök terén 2022. január 31-én. Fotó: MTI/Soós Lajos)

17:35

Gyűjtést szervez a Magyar Vöröskereszt és az Ökumenikus Segélyszervezet az árvíz elleni védekezés támogatására, így is hozzá lehet járulni az árvízvédelemhez.