Kövér László: az európai tagállamok politikai elitje a hasznos idióták szerepét tölti be

A szuverenitás, az önrendelkezés az a képességünk, hogy a saját magunk életét meghatározó kérdésekről önállóan, külső behatás, külső kényszer nélkül dönthessünk – többek között erről is beszélt a házelnök október 23-án, a HírTV-nek adott interjúban.

 

2023. október 24., 11:53

Szerző:

Kijelentette: az elmúlt mintegy 550 évünk a szuverenitásunk védelméről szólt, jelenleg pedig olyan szövetségesekre van szüksége az országnak, amelyek szintén nem engedik a nemzeti szuverenitásuk felszámolását. Kövér László szerint az Európai Unió és a NATO is kezd úgy viselkedni, mintha az EU és a NATO nem egy egyenrangú partneri gyülekezet, hanem egy új birodalom lenne, ami a tagállamok mozgásterét szűkíti – közölte az interjúban.

„Az Európai Unió előrehaladott fázisában van ennek a folyamatnak, azt látni, hogy az európai tagállamok jelentős részének a politikai elitje ebben a hasznos idióták szerepét tölti be, tehát nem tudja, hogy mit cselekszik, ami sajnos ennél súlyosabb, hogy egy olyan elitnek a korrupt összetevője, része, amelyiknek tulajdonképpen ez az érdeke, ők majd a majdani birodalmi központnak lesznek az elitje” 

– mondzta.

Az Izrael és a Hamász háborúja kapcsán Kövér László elmondta, hogy a történtek élesen rávilágítottak arra, hogy az az elhibázott migrációs politika, ami az Európai Unió évek óta folytat, az olyan konfliktusok melegágya, amelyek nagyrészt még a világ előtt vannak, de „ebből kaptunk egy kis ízelítőt”.

Arra a kérdésre, hogy egy birodalmi Európai Uniót, vagy egy nemzetek Európáját látja-e, ha jósolni kellene, az Országgyűlés elnöke emlékeztetett, a nándorfehérvári diadal óta hazánk történelme másról sem szólt, mint a szuverenitásunk, a hitünk, a kultúránk és a hagyományaink védelméről különböző hódító hatalmak ellen.

„Ezeknek a hódítóknak csak páncélosaik voltak, de annak a világbirodalomnak, amelyik most épülőben van olyan tudatformáló eszközök állnak a rendelkezésére, a közvélemény befolyásolására olyan rejtett eszközei vannak, amelyek korábban nem voltak”

 – mutatott rá.

„Ha Közép-Európa egységesen fel tud lépni, akkor tudja külön-külön a nemzeti érdekeit a legoptimálisabban érvényesíteni (…) ez a térség még akár nyertese is lehet ennek a nagyon zűrzavaros időszaknak” – tette hozzá Kövér László.

(Kiemelt kép: az Országgyűlés Sajtóirodája által közreadott képen Kövér László, az Országgyűlés elnöke online megbeszélést folytat Jüri Ratas észt házelnökkel az Országházban 2021. május 18-án. MTI/Az Országgyűlés Sajtóirodája/Pólya-Pető Dávid)

110 új, várhatóan 2029-ben megérkező villamosra tervez kiírni közbeszerzést a BKK. Az idéntől érkező alacsonypadlós CAF-ok 2026 végéig megjelennek majd több új helyen, köztük a 2-es villamos vonalán is, emellett pedig több nagy fejlesztést is tervez a vállalat – derült ki a BKK Villamosfejlesztések Budapesten című sajtótájékoztatóján, amit a Száva kocsiszínben tartottak a vállalat szakemberei és Karácsony Gergely főpolgármester. Vitézy Dávid szerint viszont Karácsony Gergely olyan fejlesztésekkel kampányol, amelyeket pont ő akadályozott, szerinte a főpolgármester egyetlen villamosberuházás előkészítését sem tudja felmutatni 5 év alatt