Kövér László: Gyurcsány Ferenc a teljes magyar ellenzék szégyene

A házelnök a Magyar Nemzetnek adott interjút.

2021. október 22., 11:55

Szerző:

Interjút adott Kövér László a Magyar Nemzetnek, amelyben '56-ról kérdezték, és 2006-ról. Az interjúban párhuzamot húztak az 1956-ban, és 2006-ban történtek között, amelyre Kövér elmondta, hogy „Gyurcsány Ferenc ittléte a politikában szégyene a teljes magyar ellenzéknek, azon belül elsősorban a szocialistáknak, akiknek nemcsak azért kellett volna kivetniük maguk közül a volt miniszterelnököt, mert tönkretette az országot, hanem azért is, mert a saját politikai közösségét is szétrombolta.” Majd felidézte Szanyi Tibort, aki korábban úgy vélelkedett Gyurcsányról, hogy neki a Csillagbörtönben, vagy a Lipótmezőben van a helye.

2006-ról pedig már-már összeesküvés-szerűen számolt be, hogy a tévészékház előtt történtek része volt egy „forgatókönyvnek”, amiben halálesetnek is kellett volna történie, de ez csak a szerencse miatt nem történt így. Majd hozzátette, hogy Gyurcsány 2010-ben csak úgy nyerhetett volna, ha „eltünteti ellenfeleit a legitim politika színpadáról. Erről szólt ez az egész forgatókönyv.” A házelnök azzal magyarázta, hogy ez nem egy összeesküvés-elmélet, hogy Gyurcsány Ferenc ma is ugyanezt próbálja megcsinálni.

„Az egész magyar demokrácia szégyene, hogy ez az ember még a politikai porondon van, még mindig az ellenzék vezére lehet, és egy véreskezű kommunista gyilkos véresszájú unokáját maga előtt tolva kíván visszatérni a hatalomba”

– véleményezte.

Továbbá sérelmezte, hogy a nyugat 1956-ban, 2006-ban és most is cserben hagyná Magyarországot. Kövér szerint a jelenlegi kormánynak nincsen felelőssége abban, hogy nem sikerült elszámoltatni Gyurcsány Ferencet és tettestársait.

(Kiemelt kép: Kövér László, az Országgyűlés elnöke a parlament őszi időszakának nyitóülésén 2021. szeptember 20-án. MTI/Koszticsák Szilárd)