Letiltotta, de aztán újra elérhetővé tette a kormány hivatalos fiókját a Twitter

2020. szeptember 30., 14:45

Szerző:

Mindenféle előzetes magyarázat nélkül letiltotta Magyarország kormányának hivatalos fiókját, az About Hungaryt a Twitter - közölte a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerdán a Facebookon.

Kovács Zoltán ezt rendkívül érdekesnek nevezte annak tükrében, hogy az Európai Bizottság éppen szerdán fogja publikálni első jogállamisági jelentését.

"Úgy látszik, végérvényesen beköszöntött a szép új világ, amelyben megtörténhet az az abszurd eset, hogy elhallgattatják a techóriások azokat,

akik más véleményen vannak, mint a libernyákok"

- írta.

Hozzátette, megtették a szükséges lépéseket, várják a Twittertől a hivatalos választ és magyarázatot – közölte az MTI.

UPDATE

Mint az ugyancsak Kovács Facebook-oldalán olvasható, a kormány Twitter-fiókja oldala már újra elérhető:

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.