Kósa Lajos nem érti, miért támadják az oroszokat

Gyurcsány pulikutyája is eszébe jutott. 

2022. február 25., 22:23

Szerző:

„Már azt is furcsának tartom, hogy valaki nem az ukránok melletti szolidaritását fejezi ki ebben a helyzetben, hanem az oroszokat támadja. Azt gondolnám, hogy az ukránok melletti kiállás, Ukrajna területi épsége, Ukrajna biztonsága: ez az az ügy, ami kockán forog, nem pedig Putyinnak a személyes megítélése. Az olyan, amilyen”

– fejtette ki Kósa Lajos, a magyar parlament honvédelmi bizottságának fideszes elnöke az RTL Híradónak

Az RTL egyébként a Debreceni Egyetem által 2017-ben Vlagyimir Putyinnak adományozott díszdoktori címéről kérdezte Kósát, amelyre a következő módon válaszolt: 

„A Debreceni Egyetem egy autonóm egyetem. Én ódzkodnék attól, hogy különböző politikai mozgalmak különböző lépésekre szólítsák föl a Debreceni Egyetemet. Arról nem is beszélve, hogy akkor, ha valakinek ilyen igénye van, hogy Putyinnal szemben egy személyes rovancsot kell végrehajtani, akkor mindenképpen követelni kell Gyurcsány Ferencnek, hogy adja vissza a pulikutyát.”


Amint az RTL emlékeztet rá, Kósa alighanem arra utalt, hogy Vlagyimir Putyin 2006-os budapesti látogatásakor az akkor miniszterelnök Gyurcsány Ferenc meghívta egy családi ebédre az orosz elnököt, csak rosszul emlékszik. A Blikk akkori beszámolója szerint Putyinnak leginkább a tokaji bor és Totó kutya tetszett, a puli kétszer képen is nyalta. Arról azonban szó sincs, hogy Gyurcsány Putyinnak ajándékozta volna Totót, hiszen a saját – ráadásul első – kutyája volt. Totó szerencsésen megúszta a találkozást az orosz elnökkel és egészen 2018-ig élt a Gyurcsány-családdal – írja az rtl.hu.

(Kiemelt képünk illusztráció: Kósa Lajos, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke kezében egy Scorpion Evo 3 típusú géppisztollyal a kezében a MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisán 2020. február 27-én. Fotó: MTI | Ujvári Sándor)

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.