Koronavírusos lett Gulyás Gergely

A Miniszterelnökséget vezető miniszter házi karanténba vonult.

2021. október 31., 19:33

Szerző:

A mai napon a Miniszterelnökséget vezető miniszteren influenzaszerű tünetek miatt elvégzett koronavírus teszt pozitívnak bizonyult – közölte az MTI-vel a Minisztérium.

Gulyás Gergely az ilyenkor kötelező vizsgálatok elvégzése után az előírásoknak megfelelően házi karanténba vonult. Munkáját – amennyire a körülmények engedik – otthonról végzi majd. Annak köszönhetően, hogy az oltottság az elérhető legnagyobb védelmet biztosítja, a koronavírus-fertőzés a Miniszterelnökséget vezető miniszternél komolyabb tüneteket nem mutat.

Gulyás Gergely mindhárom oltást megkapta, az első kettő vakcinája Szputnyik volt, harmaddiként pedig Jannsent kapott. Korábban írtunk arról, hogy a miniszterelnökséget vezető miniszter szembement a kormány és a Nemzeti Népegészségügyi Központ hivatalos ajánlásával, ugyanis a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) még nyáron hivatalos tájékoztatást tett közzé arra vonatkozóan, hogy pontosan milyen kombinációkban lehet keverni a vakcinákat. Ez alapján vektorvakcinára mRNS vagy Sinopharm, Sinopharmra mRNS vagy vektorvakcina, és mRNS vakcinára pedig a kínai oltás vagy a vektorvakcina ajánlott. Ez azt jelenti, hogy Szputnyikra csupán egy adag nyugati oltást lehet felvenni, de az semmiképpen nem lehet Janssen.

(Kiemelt kép: Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédet mond az Értékteremtő Közösségekért-díj átadásán a Miniszterelnökségen 2021. február 2-án. MTI/Koszticsák Szilárd)