Koronavírusos lett Gulyás Gergely

A Miniszterelnökséget vezető miniszter házi karanténba vonult.

2021. október 31., 19:33

Szerző:

A mai napon a Miniszterelnökséget vezető miniszteren influenzaszerű tünetek miatt elvégzett koronavírus teszt pozitívnak bizonyult – közölte az MTI-vel a Minisztérium.

Gulyás Gergely az ilyenkor kötelező vizsgálatok elvégzése után az előírásoknak megfelelően házi karanténba vonult. Munkáját – amennyire a körülmények engedik – otthonról végzi majd. Annak köszönhetően, hogy az oltottság az elérhető legnagyobb védelmet biztosítja, a koronavírus-fertőzés a Miniszterelnökséget vezető miniszternél komolyabb tüneteket nem mutat.

Gulyás Gergely mindhárom oltást megkapta, az első kettő vakcinája Szputnyik volt, harmaddiként pedig Jannsent kapott. Korábban írtunk arról, hogy a miniszterelnökséget vezető miniszter szembement a kormány és a Nemzeti Népegészségügyi Központ hivatalos ajánlásával, ugyanis a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) még nyáron hivatalos tájékoztatást tett közzé arra vonatkozóan, hogy pontosan milyen kombinációkban lehet keverni a vakcinákat. Ez alapján vektorvakcinára mRNS vagy Sinopharm, Sinopharmra mRNS vagy vektorvakcina, és mRNS vakcinára pedig a kínai oltás vagy a vektorvakcina ajánlott. Ez azt jelenti, hogy Szputnyikra csupán egy adag nyugati oltást lehet felvenni, de az semmiképpen nem lehet Janssen.

(Kiemelt kép: Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédet mond az Értékteremtő Közösségekért-díj átadásán a Miniszterelnökségen 2021. február 2-án. MTI/Koszticsák Szilárd)

21:31

A korábbi kerek évfordulókhoz képest szerényebb külsőségek közepette volt kénytelen ünnepelni a 70. születésnapját az orosz elnök. A Blikk úgy tudja, hogy – a korábbi évekkel ellentétben – Orbán Viktor és a hivatalban lévő köztársasági elnök sem köszöntötte fel az orosz elnököt.

19:41

Helyi népszavazást kezdeményez az LMP a Debrecenbe tervezett kínai akkumulátorgyárról, mivel attól tart, hogy annak jelentős vízfelhasználása felgyorsítja a város kiszáradását – jelentette be Murguly Mátyás, a párt helyi politikusa pénteken sajtótájékoztatón.

2022. október 7., 16:44

Október 18-án 11 órakor kísérik utolsó útjára Szakcsi Lakatos Bélát, a magyar dzsessz kiemelkedő alakját. Az október 2-án 80. életévében elhunyt Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművésztől, a nemzet művészétől a Fiumei úti sírkert 41-es művészparcellájában vesznek végső búcsút.