Megérkeztek az újabb járványadatok: elszomorító a helyzet

Újabb oltási akcióhetet hirdet a kormány.

2021. december 16., 09:32

Szerző:

5298 fővel nőtt az új fertőzöttek száma és 144 beteg hunyt el az elmúlt 24 órában, írja a kormányzati koronavírus-oldal. Ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 213 318 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, míg az elhunytaké meghaladja a 37 ezer főt. Jelenleg 6109 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 542-en vannak lélegeztetőgépen.

A beoltottak száma 6 200 040 fő, közülük 5 914 603 fő már a második oltását is megkapta, 3 043 950 pedig már a harmadik oltást is felvették. A kormányzati oldalon közölték, hogy a korábbi sikerekre való tekintettel újabb Oltási akció kezdődik, melynek köszönhetően ismét időpontfoglalás nélkül lehet felvenni az oltást csütörtök és péntek délután, valamint szombaton a kórházi oltópontokon. Emellett szerdától az 5-11 éves gyermekek oltása is megkezdődött , a szülők számára folyamatosan nyitva a regisztrációs és az időpontfoglaló honlap.

(Kiemelt képünk illusztráció: MTI/AP/DPA/Waltraud Grubitzsch)

 

 

Szijjártó Péter önkéntes munkásőrszervezetnek nevezte a FARE-t, amiért a tiltott politikai szimbólumok közé sorolta Nagy-Magyarországot, és ennek eredményeképpen a Magyar Labdarúgó-szövetség nem engedélyezheti a nagy-magyarországos molinók, zászlók bevitelét a magyar válogatott mérkőzésein. A külügyminiszter szerint a szervezet döntése a történelmi ismeretek teljes hiányára vall.