Csak a szokásos: hazudott a kormánylap, kártérítést fizethet az ellenzéki politikusnak

2020. július 5., 13:15

Szerző:

Ismét elbukott egy sajtópert a kormánymédia.

Most éppen a DK politikusáról, Nemes Gáborról írtak valótlanságokat, amelyet a bíróságon sem tudtak igazolni - derül ki a párt közleményéből. Mint írják, a Magyar Idők valótlanul állította, hogy Nemes Gábor saját kampánycélra használta a szakszervezet infrastruktúráját; hogy a politikai szerepvállalás miatt sorra lépnek ki a szakszervezetből; hogy szakszervezeti vezetőként visszaél az eszközeivel és munkaidőkedvezménnyel jutalmaz a kampányban nyújtott segítségért; hogy többmilliós fizetése volt.

Mindezekkel megsértették Nemes Gábor jó hírnévhez fűződő személyiségi jogát, ezért a jogerős, másodfokú ítélet szerint a Mediaworks Hungary Zrt. 500.000 forint sérelemdíjat köteles fizetni, valamint közzé kell tenniük, hogy hazudtak - áll a Demokratikus Koalíció tájékoztatásában. 

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.