Kormányközeli újságíró állt ki a World Press Photo kiállítása mellett

Miután Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter hétfőn azonnali hatállyal kirúgta a volt fideszes országgyűlési képviselőt, a Magyar Nemzeti Múzeum eddigi főigazgatóját, L. Simon Lászlót a World Press Photo kapcsán kialakult szóváltás miatt, újabb, a kormányhoz hű közéleti szereplő szólalt meg a kiállítás témájában.

2023. november 6., 20:53

Szerző:

A Gulyáságyúmédia azt írja: hétfőn délután tett közzé egy bejegyzést a közösségi hálón Boris Kálnoky újságíró, a sok milliárdnyi közpénzzel kitömött fideszes káderkeltető, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Médiaiskolájának vezetője, aki korábban többször is kiállt a kormánypártok és Orbán Viktor politikája mellett. Kálnoky angol nyelvű posztjában azt írja, hogy hallgatóival szombaton megtekintette a World Press Photo kiállítást a Budapesti Nemzeti Múzeumban (sic!). Azt is hozzátette, hogy a kiállítás „minden része” lenyűgözte a diákjait.

Különösen pikáns, hogy Kálnoky „hallgatói” alatt vélhetőleg az MCC-s tanítványait kell érteni, azaz az újságíró a fideszes elitképző kollégium diákjait vitte el a kormánypártok politikusai szerint törvénybe ütköző módon LMBTQ embereket is megjelenítő tárlatra – írja a lap.

(Kiemelt kép: a Magyar Nemzeti Múzeum Facebook-oldala)