Ügyvédje szerint a kormányközeli vállalkozó nem fenyegetőzött, amikor kidobták a Szigetről

A híresztelésekkel ellentétben a Sziget fesztiválról kidobott vállalkozó nem fenyegetőzött a rokonságával és bilincset sem kapott, de a karja valóban eltört – állítja az ügyvéd.

2023. augusztus 24., 13:30

Szerző:

Nem bilincselték meg, de a felkarját eltörték annak a „befolyásos, kormányközeli rokonsággal rendelkező”, milliárdos vállalkozónak, aki ellen még augusztus 13-án hajnalban kellett intézkedniük a rendőröknek a Sziget Fesztivál bejáratánál, a K-híd közelében – derül ki abból a levélből, amit a Telexnek küldött szerdán késő este a férfi ügyvédje.

Steiner Tamás azt írta, hogy az eseményről szóló, a sajtóban megjelent állítások, híresztelések nem felelnek meg a valóságnak. Az ügyvéd szerint nem történt bilincselés és a védence sem fenyegetőzött rokoni vagy ügyvédi kapcsolataival. „Az intézkedések nem voltak jogszerűek, szakszerűek, illetve arányosak” – írta az ügyvéd. „Meg kívánom jegyezni, hogy ügyfelem nem közszereplő, alapvető személyiségi jogait súlyosan megsértették” – tette hozzá Steiner Tamás.

A rendőrség hivatalosan is megerősítette múlt héten, hogy intézkedtek egy férfivel szemben augusztus 13-án, a Sziget Fesztivál bejáratánál, a K-híd közelében. Azt írták, hogy a Sziget Fesztivál biztosítási feladataiban részt vevő rendőrökhöz augusztus 13-án 0 óra 35 perckor ment oda egy férfi, aki feljelentést akart tenni a biztonsági őrök ellen, mert azok szerinte indokolatlanul távolították el a rendezvényről.

A férfi korábban megszegte a rendezvény viselkedésre vonatkozó előírásait, és nem volt hajlandó távozni. A rendőrök közölték a férfivel, hogy panaszt a biztonsági cég vezetőjénél, míg feljelentést a közeli óbudai kapitányságon tehet. A férfi ezt sérelmezte, és azt mondta, feljelenti a rendőröket is. Ilyen esetben a rendőröket írásos jelentési kötelezettség terheli, ezért szükségessé vált a férfi személyazonosságának megállapítása.

A férfi többszöri felszólítás ellenére sem igazolta magát, ezért a rendőrök közölték vele, hogy előállítják. A férfi a jogszerű intézkedéssel szemben ellenszegült, ezért a rendőrök a felszólítás után testi kényszert alkalmaztak, megbilincselték, előállították, és igazolás megtagadása miatt szabálysértési feljelentést tettek ellene.

A BRFK azt is közölte, hogy a férfit megszondáztatták, ez pozitív értéket mutatott. A vállalkozó az igazoltatás után karfájdalomra panaszkodott, ezért mentőt hívtak hozzá, akik kórházba vitték. Az esettel kapcsolatos parancsnoki kivizsgálás az intézkedést jogszerűnek, szakszerűnek és arányosnak minősítette. A BRFK értesítette az ügyészséget is.

A Telexnek az Országos Mentőszolgálat megerősítette, hogy kórházba vitték a férfit. Röviden ennyit írtak: „A jelzett címről egy fiatal férfit szállítottunk kórházba végtagsérülés miatt. A diagnózis és súlyossági fok meghatározása a kórházi vizsgálatok után lehetséges.”

(Kiemelt kép: A nagyszínpad a Hajógyári-szigeten a 29. Sziget fesztivál kezdete előtti napon, 2023. augusztus 9-én. Az idei fesztivált augusztus 10. és 15. között rendezik meg, amelyen több mint ötven programhelyszín lesz, 62 ország művészei lépnek fel különböző műfajokban és csaknem kétszáz magyar résztvevő lesz. MTI/MTI Fotószerkesztőség/Balogh Zoltán)