Korda György portréjával díszítették az érdi Alispán utcai aluljárót, az énekes nagyon köszöni a gesztust

2019. október 17., 15:30

Szerző:

Megihlette az utcaművészeket Korda György, akinek arca a magyar zenei élet több ikonikus alakjáéval együtt került fel Érden egy közösségi falra – írja és mutatja a Bors.

„Nem értek ehhez a műfajhoz, de ha ez egy engedélyezett helyen van, és nem egy eldeformált, hanem egy normális, szép arccal jelenek meg, akkor azt mondom:

megtisztelő, hogy megfestettek

– mondta a lapnak Korda.

„Ez azt jelenti, hogy az illetőt szeretik és a hétköznapi emberek arcára is egy jóleső mosoly ül, amikor meglátják a falon. Nem tudom, ki volt a művész, akit megihlettem, de nagyon köszönöm neki” – tette hozzá az énekes.

2023. szeptember 29., 19:51

Az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) tájékoztatása alapján október 2-től (hétfőtől) október 26-ig, a hegyeshalmi fővonalon végzett felújítás jelenlegi fázisához igazodva több Budapestről induló és Bécsen túl közlekedő railjet xpress rövidebb útvonalon, csak Bécsig közlekedik. Az utazóközönség számára tehát továbbra is elérhetőek maradnak a railjet szerelvények mind belföldön, mind a külföldi szakaszon, de bizonyos járatoknál Bécsben másik vonatra kell átszállni.

2023. szeptember 29., 18:57

Pert nyert a Greenpeace a Fertő tavi beruházásra 2023. májusában kiadott környezetvédelmi működési engedély ügyében. Az UNESCO október 2-án tart vizsgálatot a helyszínen és dönt a világörökségi terület veszélyes listára kerüléséről is.

A megbízólevél átadása Alekszandr Lukasenko államfővé választásának törvényesként való elismerését jelenti, miközben az Európai Unió nem fogadja el törvényesnek a három évvel ezelőtti választások eredményét.