Könnygázt vetett be a rendőrség a Karmelita előtt tüntető tömeggel szemben

A rendőrök könnygázt vetettek be a tüntető pedagógusokkal és diákokkal szemben. A tömeg szerint a kordon a diktatúra jelképe, megpróbálták lerombolni azt.

2023. április 24., 19:32

Szerző:

A Karmelita előtt tüntető, kordondöntő tömeggel szemben könnygázt vetett be a rendőrség. Az eseményeket élőben követheti itt:

Az egyik szervező rögtönzött beszédet tartott, melyben a rendőrök jóérzésére apellálva kifejtette, hogy tanárként ott kellett hagynia a hivatását a bérviszonyok miatt. 

Közölte, hogy soha nem könnygázazták le korábban, és felszólította a rendőröket, hogy ne bántsák a fegyvertelen tüntetőket. Egyszersmind arra is felszólította őket, hogy támogassák a pedagógusokat a státusztörvény elleni küzdelemben, kifejtve hogy mindannyian magyar emberek, akik ellenérdekeltek a jelenlegi politikai vezetőkkel szemben.

A tömeg közben azt skandálja: „Le a rendőrállammal!” „Neked is van gyereked!” „Bűnözőket védtek!”

A rendőrség közleményt adott ki a Karmelita kolostornál történtek miatt. Azt írták, „be nem jelentett gyűlést tartottak 2023. április 24-én kora este a Budapest, I. kerület, Karmelita Kolostornál”. Miután a gyűlés több résztvevője agresszívan lépett fel a rendőrökkel szemben, az egyenruhások a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény alapján 19 óra 11 perckor vegyi eszközt alkalmaztak – olvasható a közleményben.

(Kiemelt képünk forrása: Facebook)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.