Koldustérképpel jött ki a Metropol, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt válaszlépést fontolgat

Ómolnár Miklós lapja túlment egy határon. 

2021. augusztus 25., 10:48

Szerző:

Tegnap Demeter Mártát ábrázolta prostituáltként a Fidesz-közeli Ripost, ma reggel a Mediaworks-höz tartozó ingyenes napilap, a Metropol térképet jelentetett meg azzal a címmel, hogy „hol zaklatják a budapestieket a koldusok". A Fidesz-közeli média hetek óta cikkezik arról, hogy milyen rettenetes állapotban van Budapest, mindenhol koldusokat, szemetet és bűzt vizionálnak a médiamunkások. Ebbe a történetbe illeszkedik a Metropol legújabb húzása, a „koldustérkép".  

„Dőlnek hozzák olvasóink levelei, miután felkavarta az állóvizet az Örs vezér téri koldusmaffiáról készített videónk. Szerencsére a rendőrség azonnal lépett, és az Örsről el is tűntek a kéregetők. Most egy térképre összegyűjtöttük: ezeken a helyeken zaklatják a járókelőket!" – írja a lap, ami mindjárt ki is jelöli, ki a hibás:

„Karácsony Gergely-féle káosz miatt hajléktalanok csapatai telepednek le, és belőlük lesznek az erőszakos koldusok." 

A Fidesz-közeli hecclap a szociális érzékenység csúcsán nem kérdezte meg a budapesti hajléktalan-ellátásban dolgozó intézményeket, mi is a valódi helyzet az utcán. Helyette felhívták a rendőrséget, ahol a hivatalos választ kapták: ha valakit zaklatnak az utcán, hívja a 112-t és a rendőrök intézkedni fognak. A Metropol ugyancsak nem vette a fáradtságot, hogy utánanézzen az elmúlt 10 év szociális intézkedéseinek (ez a Fidesz-kormányhoz tartozó terület, nem Budapesté), helyette lefotózták Budapest néhány terét, ahol hajléktalanok üldögéltek. Mellé – keresztnévvel – állítólagos olvasói leveleket mellékeltek, amiben az „olvasók" arról panaszkodnak, hogy „A Nagyvárad téren állandóan ez van, borzalmas. Hajléktalanok telepedtek le. Ott van üzletem, és már többször odapiszkítottak a bejáratomhoz…” A Metropol ugyancsak elegánsan elfeledkezik arról a tényről, hogy Budapest a kormányzati elvonások miatt a csőd szélén táncol a koronavírus-járvány kezdete óta. A lap ehelyett büszkén meg is írja, hogy minden médiaetikát sutba dobva, rejtett kamerával videózta-fotózta a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévőket és állítólag rábukkantak a koldusmaffiára, de erről a cikkben nem találni kép- vagy hanganyagot. 

Úgy tudjuk, a Magyar Kétfarkú Kutya párt passzivistái, válaszul az etikátlan, uszító és hergelő cikkre, „tömeges betelefonálást" rendeznek majd a Metropol szerkesztőségébe, „hol zaklatnak minket a propagandisták" címmel, de lehet, kitalálnak valami ütősebbet. 

 

(Kiemelt képünk illusztráció, a Metropol mai címlapja)

 

 

 

 

 

 

Tegnap 20:18

Október első hetében is folytatódik a nyugodt, túlnyomóan napos idő. Szerdán egy hidegfront szakadozott felhőzete vonul át az ország felett, kevés helyen lehet zápor, esetleg zivatar. A front mögött pár Celsius-fokkal visszaesik a hőmérséklet, de utána ismét melegedés kezdődik, vasárnap újra 21-26 Celsius-fok várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Vendégmunkások elleni gyűlöletkeltéssel nem lehet legyőzni a gyűlölet kormányát – így reagált Donáth Anna a Potocskáné Kőrösi Anita „félmillió ázsiai migránsmunkásról” szóló sajtótájékoztatójára.