Kohóüzemet is felügyelhet már Palkovics László

2019. március 14., 11:45

Szerző:

A Palkovics László vezette Innovációs és Technológiai Minisztérium gyakorolja a jövőben az ÓAM Ózdi Acélművek 20 százaléka feletti állami tulajdonosi jogokat – írja a Népszava Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter rendelete alapján.

Fotó: Bazánth Ivola

Palkovics László januárban jelentette be, hogy az állam majdnem tízmilliárd forintért megveszi a nagy múltú iparvállalat ötödét a többségi tulajdonostól, a német Max Aicher GmbH-tól.

A lap azt írja, hogy az ITM-hez eddig jellemzően csak innovációhoz kapcsolódó társaságok tartoztak, az iparvállalatokat Bártfai-Mager Andrea többnyire magánál tartja. A lap megkeresésére tárca a lépést nem nevezte szokatlannak, a Népszava viszont azt írja, hogy a tulajdonszerzés pontos oka tisztázatlan.

 

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.