Kocsis Máté „gyűlölködő nyugati újkommunisták iszonyatos túlerejétől” tart

Szerinte ezért van szükség új törvénycsomagjára is, amivel a külföldről pénzelt ellenzékieket venné célba.

2023. szeptember 30., 15:27

Szerző:

Interjút adott a Magyar Nemzetnek Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető, amelyben az új, „szuverenitási törvénycsomagja” mellett érvelt. Kocsis, akinek politikai szövetségese, Sára Botond 2019 októberében az önkormányzati választáson és 2022 áprilisában a képviselőválasztáson is veszített Józsefvárosban a baloldali-liberális ellenzék jelöltjei ellen, most úgy érvelt, törvénymódosításokkal kell megállítani a szerinte „nyugatról pénzelt” liberálisokat és baloldaliakat.

„Aki Nyugaton közélettel akar foglalkozni, csak azt mondhatja közszereplőként, amit a liberális médiavilág hallani akar. Ha valaki mást mond, eltakarítják. Ezért nem tudnak arrafele nemzeti, szuverenista pártok megerősödni”, mondta el például Kocsis arról, szerinte miért nincs Nyugaton ma szólásszabadság és miért van Magyarországon. Hozzátette, szerint „a Magyarországot és minket gyűlölő nyugati újkommunistáknak mindegy, hogy mit csinálunk, nekünk viszont itthon mindent meg kell tennünk azért, hogy megakadályozzuk a külföldről jövő nyomásgyakorló és befolyásszerző tevékenységeket, amennyire csak lehet. Az oroszt is, az amerikait is, bármilyet.”

Szerinte ezek az erők a magyar kormánnyal szemben „iszonyatos túlerőt” képviselnek mégis meg kell küzdeniük velük, mert „migrációpártiak, háborúpártiak.”

Kocsis azt is kifejtette, szerinte az Európai Unió is hadat visel az Orbán-kormány ellen, ezért szerinte fel kell vetni, hogy a magyar kormány sem vállalja EU-s befizetéseit addig, amíg az EU-s pénzek meg nem érkeznek hozzájuk.

A többek között a szuverenitási törvénycsomaggal megállítani kívánt és néven is nevezett Gulyás Márton, a Partizán Youtube-csatorna műsorvezetője korábban lehetőséget adott volna Kocsisnak, hogy stúdiójában fejtse ki az érveit ellene, ezzel a lehetőséggel azonban Kocsics nem élt, így végül interjú helyett csak Gulyás sorolta el interjúkérdéseit az adásban.

Arra kérte azonban támogatóit és nézőit, petícióban támogassák, hogy kérdéseikre Kocsis Máté végül valamilyen formában mégis válaszoljon.

(Kiemelt kép: Kocsis Mátét frakcióvezető. Fotó: Kocsis Máté Facebook oldala)