Kocsis Máté: minden egyes terrorcselekményért a brüsszeli politika a felelős

Magyar titkosszolgálati jelentés készült a déli határnál megjelenő terrorkockázatokról. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában beszélt a pénteki lövöldözésről. 

2023. október 29., 10:32

Szerző:

Titkosszolgálati jelentés készült a déli határnál megjelenő terrorkockázatokról, terrorista csoportok jelenlétéről, a terrorizmus és a migráció összefüggéséről – közölte a politikus. Ezt egyelőre csak az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tagjai láthatták, de hétfőn kezdeményezni fogja a nyilvánosságra hozatalát – írja a Telex. Kocsis Máté szerint

„ez nem állhat meg a titkosított szolgálati jelentések szintjén, mindenkinek tudnia kell az Európát a leginkább égető problémáról”.

Elmondása szerint a lövöldözés előtti napon személyesen bizonyosodott meg Ásotthalmon arról, hogy „a helyzet egyre rosszabb, most már a magyar határvédők, határvadászok és rendőrök biztonsága is konkrétan veszélyben van, hiszen már éles lőszert is használnak a migránsbandák, a terrorsejtek”. A fideszes politikus szerint a képek és felvételek nem adják vissza azt az „elképesztő állapotot, hangulatot, veszélyt a sok-sok milliárdos kárt, de a határvédők által végzett áldozatos és bátor munkát sem.”

 

A politikus felelőst is megnevezett. Értelmezésében minden egyes terrorcselekményért a brüsszeli politika a felelős, hozzáteszi, a jövő évi EP-választásnak is „meghatározó vitája lesz Brüsszel elhibázott, rossz migrációs politikája”.

Amint arról korábban beszámoltunk, órákon át tartó lövöldözés hallatszott péntek hajnalban Magyarország déli határának szerb oldalán, Horgos környékén. A szerb rendőrség közlése szerint legalább három migráns meghalt, egy pedig megsebesült a migránsbandák közötti lövöldözésben. Szombaton pedig több száz szerb katona vonult ki a határhoz. 

(Kiemelt képünkön Kocsis Máté frakcióvezető. Fotó: Kocsis Máté Facebook oldala)