Kocsis Máté kilátásba helyezte hogy elveszik az ellenzéki pártok pénzét

Itt az idő, hogy az ellenzék kivegye a részét a rezsivédelemből - írta Fidesz frakcióvezetője Facebook-oldalán.

2022. május 27., 21:00

Szerző:

Nagyon úgy tűnik, hogy az ellenzéki, parlamenti pártok bukhatják az állami frakciótámogatás jelentős részét idén. Kocsis Máté fideszes frakcióvezető legalábbis erre utal Facebook-oldalán. A politikus egészen pontosan azt írta, az ország legfontosabb feladata most a „rezsivédelmi” és „honvédelmi” alapok támogatása lenne. Hozzátette,

„A mi álláspontunk szerint ehhez az alaphoz hozzá kell járulniuk a pártoknak is legalább azzal a három milliárd forinttal, amennyivel többe kerülnének a parlamenti frakcióik a következő években. Erre teszünk javaslatot jövő héten.”

 

Hozzátette, szerinte most minden párt számára „az most az a legfontosabb, hogy ne a magyarok fizessék meg a háború árát, és az a legfontosabb, hogy megvédjük a magyar családokat az elszabaduló energiaáraktól.”

A bejegyzés arra utal, a Fidesz-KDNP hamarosan a befizetéssel kurtíthatja meg az ellenzék egyik legfőbb bevételi forrását, a frakciók állami támogatását egy törvényjavaslattal, legalább frakciónként hárommiliárd forint értékben. 

Az ugytudjuk.hu fogyelmeztet, hasonló lépésre a kormány már korábban is rászánta magát. 2020-ban például a koronavírus miatti szolidaritási alapba kötelezte a pártokat a befizetésre, de míg a Fidesznek nyilávnvalóan ez nem jelentett túl nagy megterhelést, addig az ellenzéknek nagyon is.

(Kiemelt kép: Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. Fotó: Kovács Tamás / MTI)

17:41

Karbantartás miatt rövidített útvonalon járnak a 4-es és a 6-os villamosok a mostani hétvégén, a kimaradó szakaszon pótlóbuszokat állítanak forgalomba – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel. Karbantartás miatt pótlóbuszok járnak a H5-ös (szentendrei) HÉV vonalának egy szakaszán is a hétvégén és a következő hétvégén. Vasárnap pedig futóverseny miatt lezárásokra kell készülni  a Clark Ádám tér és az Attila út környékén. S ha ez mind nem elég, az Agrárminisztérium épülete átépítésének idejére lezárják az V. kerületi Kozma Ferenc utcát hétfőtől; a lezárás miatt változik a 70-es és 78-as trolibuszok végállomása, valamint a 15-ös autóbusz Gyöngyösi utca irányú megállója.

17:34

Péntek estétől nyugat, délnyugat felől vastagabb felhőtömbök érkeznek, melyekből az éjszaka során – legkisebb eséllyel a Tiszántúlon – záporok, zivatarok kialakulása várható.