Kocsis Máté kilátásba helyezte hogy elveszik az ellenzéki pártok pénzét

Itt az idő, hogy az ellenzék kivegye a részét a rezsivédelemből - írta Fidesz frakcióvezetője Facebook-oldalán.

2022. május 27., 21:00

Szerző:

Nagyon úgy tűnik, hogy az ellenzéki, parlamenti pártok bukhatják az állami frakciótámogatás jelentős részét idén. Kocsis Máté fideszes frakcióvezető legalábbis erre utal Facebook-oldalán. A politikus egészen pontosan azt írta, az ország legfontosabb feladata most a „rezsivédelmi” és „honvédelmi” alapok támogatása lenne. Hozzátette,

„A mi álláspontunk szerint ehhez az alaphoz hozzá kell járulniuk a pártoknak is legalább azzal a három milliárd forinttal, amennyivel többe kerülnének a parlamenti frakcióik a következő években. Erre teszünk javaslatot jövő héten.”

 

Hozzátette, szerinte most minden párt számára „az most az a legfontosabb, hogy ne a magyarok fizessék meg a háború árát, és az a legfontosabb, hogy megvédjük a magyar családokat az elszabaduló energiaáraktól.”

A bejegyzés arra utal, a Fidesz-KDNP hamarosan a befizetéssel kurtíthatja meg az ellenzék egyik legfőbb bevételi forrását, a frakciók állami támogatását egy törvényjavaslattal, legalább frakciónként hárommiliárd forint értékben. 

Az ugytudjuk.hu fogyelmeztet, hasonló lépésre a kormány már korábban is rászánta magát. 2020-ban például a koronavírus miatti szolidaritási alapba kötelezte a pártokat a befizetésre, de míg a Fidesznek nyilávnvalóan ez nem jelentett túl nagy megterhelést, addig az ellenzéknek nagyon is.

(Kiemelt kép: Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. Fotó: Kovács Tamás / MTI)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.