Kiválasztották az ország legjobb sírásóit

Immár a hatodik alkalommal szervezték meg az éves Országos Sírásó Versenyt.

2023. szeptember 12., 13:40

Szerző:

„Fantasztikus szervezés, elképesztő fizikai teljesítmények, szakmai alázat és egy csodás szombat: csak a legszebb jelzőkkel tudunk a Magyar Temetőfenntartók és Üzemeltetők Egyesülete által szervezett VI. Országos Sírásó Versenyről beszélni” 

számol be az Országos Temetkezési Egyesület és Ipartestület az eseményről.

A nyíregyházi Északi temető egy üres részén 16 csapat mérettette meg magát, az ország minden tájáról, a versenyt a Paraklétosz csapata nyerte: Kiss László és Nagy Róbert 52 perc 16 másodperccel. A hantolás versenyszámot pedig a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. vitte el – írja a 444.hu

Idén új feladattal bővült a kínálat, minden csapatnak 24 árvácska tetszés szerinti beültetésével kellett ízlésesebbé tenni a hantot, ezt a versenyszámot a BIOKOM Nonprofit Kft. csapata nyerte.

Varga György, a Csongrád Megyei Kegyeleti Kft. ügyvezetője a lapnak így elemezte a helyzetet: „Az előzetes tudakozódásból már kiderült, hogy a nyíregyházi föld igencsak kötöttnek ígérkezik. A rajt után már az első ásónyomokból is látni lehetett, most nem porzik majd a talaj. A kötött talaj végtelenül megnehezítette az ásást, illetve a sokat tapasztalt kollégák is nehéz versenyt ígértek.”

(Kiemelt képünkön a 6. Országos Sírásó Verseny. Fotó: Országos Temetkezési Egyesület és Ipartestület Facebook-oldala.)