Sírásóként keresi a kenyerét egy fizikatanár

A kiégés elől a temetőbe menekült a pedagógus. 

2023. augusztus 14., 13:32

Szerző:

Fizikát és matekot tanított jónevű egyházi iskolákban, de a kiégés elől egy évvel ezelőtt pályaelhagyásba menekült Nagy Dávid. Mióta sírásó kiegyensúlyozottabbak, nyugodtabbak a napjai és több időt tud a családjára fordítani. 

„Hivatásomnak érzem a tanárságot, de belülről egyre jobban emésztett, hogy van egy munkám, amit nem tudok azon a színvonalon végezni, ahogy a saját tanáraimtól láttam”

– meséli. 

Az iskolai életből eredő feszültségek persze leginkább családi körben jöttek ki. A szorongás olyannyira felülkerekedett rajta, hogy Dávid belátta: ha életben akar maradni, váltania kell. Körülnézett az állások között. Felmerült, hogy a hobbiként űzött robotika vagy a programozás területén helyezkedik el, egy zöldséges is nyílt a közelben, ahová a tanári fizetésnél jóval többért kerestek munkatársat, és szembejött egy temetői munkát kínáló hirdetés is. 

„Később, amikor arról kérdezgettek, többet fogok-e keresni sírásóként, mint az iskolában, mondtam, hogy nem sokkal, viszont ennek a foglalkozásnak van egy nagy előnye: nem kell hazavinnem a munkát” – nyilatkozta Nagy Dávid.

A teljes interjú a valaszonline.hu-n olvasható. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: CLAUDIO CRUZ / AFP)